Bludy okolo vakcín neberou konce. Pravda se prý skrývá „někde na internetu“

Vakcína je bezpochyb jeden z největších úspěchů moderní medicíny. Teda pokud nejste absolveten vysoké školy života a čas netrávíte na mateřské ale rozhodně ne dovolené. Takovým lidem jen těžko budete vysvětlovat, přínos vakcinace. Způsobuje to autismus, stane se z vás kráva (upřímně, spousta z nich už kravou je, takže horší to nebude) a je v tom hliník. Chyba lávky, přátelé, Hliník se odstěhoval do Humpolce. Více v dnešních Událostech Luďka Staňka na Mall.tv.

Dáme si takové malé pokráčko z minulého týdne - pamatujete na díl o neštovicích a antivaxxerech, ne? I když jim ukážete průměrnou naději dožití ve stoletích předcházejícím vynález vakcíny a v letech po, určitě budou mít nějaký chytrý argument, který přínos očkování zcela zneguje. Znáte všechny ty dětské nemoci z očkovacích dávek pro mimina? Dětská obrna, zarděnky, spalničky, černý kašel? Dřív nebylo nic divného, když vám osm z vašich deseti dětí na jednu nebo druhou nemoc zemřelo.

Dnes valná většina z nás ani neví, jak se ty nemoci projevují a nikdy je neviděla v akci. Ale všechno může být brzy jinak. Černý kašel se vrací z východu a antivaxx maminky vesele přispívají k jeho množení. Totéž platí o spalničkách, které v posledních letech třeba v USA zabily už několik dětí, což se v nedávné minulosti moc nestávalo. A to je právě ten problém - lidé už se těch nemocí nebojí, proto nevidí v očkování smysl. Člověk by řekl, že u nemoci, která po celém světě zkosila už 3,5 milionu lidí v posledních několika měsících to bude jinak. Ale....lidi se z nějakýho důvodu nebojí. Protože mají někoho takového jako je Eva Hrindová.