Ostrý pohled: Štamgasti a stejnopohlavní sňatky

Vítejte v Česku, zemi, kde skoro každý hřeší o sto šest (a zejména pak naši nejvyšší), kostely zejí prázdnotou a polovina manželství končí rozvodem, ale když přijde na stejnopohlavní páry, naši politici jsou papežštější než Papež. Pojďte se s námi v novém segmentu Událostí Luďka Staňka z produkce internetové televize Mall.tv podívat, kde ta rovnoprávnost vázne.

Tahle pandemie koronaviru nás mimo jiné naučila, že když přijde na lámaní chleba, tak jsme si sice všichni rovni, ale někteří jsme si rovnější. A své o tom ví třeba i homosexuální páry, na které se takticky už dlouhé roky zapomíná a když naše vláda před rokem zavřela hranice, tak jim způsobila další nemalé problémy. Výjimku mají totiž jen manželé a děti našich občanů, na gaye a lesby ale v otázce rodičovství jaksi naše legislativa nepamatuje.

Návrh zákona o přijetí manželství pro všechny už více než dva a půl roku leží ve Sněmovně bez hlasování a stále se nic neděje. Více než polovina Čechů přitom rovnoprávnost podporuje a hlavní odpůrce stejnopohlavních párů – církev má v naší zemičce menší oblibu než Instagram Aleny Schillerové. Tak kde to vázne? Na to se podíváme v novém nepravidelném segmentu Událostí Luďka Staňka s názvem Ostrý pohled, kde se s neméně ostrým reportérem Dominikem Dabrowskim budeme věnovat těm nejpalčivějším otázkám naší společnosti.

Více se dozvíte ve videu v úvodu článku.