Dominika Feriho sleduje na Instagramu 1 milion uživatelů

Dominika Feriho sleduje na Instagramu 1 milion uživatelů Zdroj: Instagram/Dominik Feri

Markéta Pekarová Adamová a Dominik Feri na tiskovce TOP 09 před jednáním Sněmovny (29.9.2020)
Dominik Feri dosáhl na instagramu jednoho milionu folowerů
Dominik Feri dosáhl na instagramu jednoho milionu folowerů
Dominik Feri dosáhl na instagramu jednoho milionu folowerů
Dominik Feri dosáhl na instagramu jednoho milionu folowerů
28
Fotogalerie

Dominik Feri dosáhl na Instagramu 1 milionu followerů. Díky své pohotovosti a neschopnosti vlády

Čtyřiadvacetiletý poslanec Dominik Feri (TOP 09) během čtvrtečního jednání Poslanecké sněmovny o nouzovém stavu, pokořil velký internetový milník. Na Instagramu překročil jeden milion sledujících, a zařadil se tak mezi světové influencery.

Vděčí za to svému umu rychle a jasně informovat o politickém dění v České republice, schopnému týmu mladých lidí, pandemii koronaviru, která nárůst sledujících značně urychlila a v neposlední řadě vládě, jejíž neschopnost je alarmující. Vládě, která nezvládá už absolutně nic, dokonce ani tak zásadní věc, jako je informování široké veřejnosti o protipandemických opatřeních.

Dnešní mladý člověk ve věku od 16 do 30 let (tedy mileniálové a zástupci generace Z) je zvyklý konzumovat informace rychle a stručně. Na rozdíl od generací starších si je neumí sám vyhledat, a proto je potřebuje dostávat automaticky, z média jemu vlastního, tam, kde tráví nejvíce času. Sociální sít Instagram je doménou mladých lidí a je zpravidla tou první aplikací, kterou si ráno po probuzení otevřou. To Feri jako zástupce mileniálů moc dobře ví a umí s tím pracovat. Zvláště od začátku pandemie byl čím dál tím pohotovější a události měl na profilu zveřejněné často dříve než samotná ČTK (Česká tisková kancelář). Vytvořením již ikonického černého trojúhelníku na žlutém si upevnil pozici lídra mezi moderními médii.

Úspěch Dominika Feriho by měl být jasným signálem. Za prvé pro naši vládu nemehel. Těm ale není pomoci, což už pochopili dokonce i komunisté. Za druhé pro TOP 09, jejímž členem Feri je a která má obrovskou příležitost skrze něj zadarmo oslovit daleko větší skupinu mladých lidí než Marek Prchal s Aničkou Šulcovou, Jakubem Gulagem a čínskou aplikací TikTok dohromady. A za třetí pro nás, tradiční média, která zaspala moderní dobu a nové nastupující generaci se stále neumí přizpůsobit.