Nový jaderný reaktor v Dukovanech jako pomsta všem budoucím generacím

Máme tu opět pátek. A pátek je co? Takový malý pondělí přece! Protože víc po...špatnejch zpráv už žádnej jinej den v týdnu nedostanete. Tak hezky popořádku - jako by nám tu nestačil covid, vrací se ptačí chřipka! Ministr zemědělství Miroslav Toman nás ale povzbudil tím, že není všem dnům konec a bude hůř! Tak dík. 

Ale nemyslete si, že to je všechno. Podle počasíčka nás čeká sníh a déšť a taky dost možná povodně. A co bude dál? Protože jestli to nebude minimálně meteorit mířící přímo k Zemi, tak budeme zklamaný.

Jedem dál, protože je potřeba probrat jedno takový mediálně míň zajímavý téma. Dostavba Dukovan. Jo, čtete správně. Tohle je fakt důležitý - novej blok má zajistit elektřinu na desítky let, ale taky bude stát kotel peněz. A samozřejmě se ještě neví kolik to přesně bude. Ale víme, kdo to zaplatí! My, kdo jinej. A kdo to postaví? Ve hře jsou firmy z USA nebo Francie. Ale taky z Číny a Ruska - od soudruhů to je Rosatom. Jo ten, kterej znáte ze seriálu o Černobylu. Zbytek si domyslete. Nebo si pusťte Události Luďka Staňka z produkce internetové televize Mall.tv.