Video placeholde

Další strom pro Prahu. Na malostranské Kampě vztyčili vánoční stromek

Takřka vše bude letos o vánocích jinak. Jedna věc se však, alespoň v Praze, nemění. Jako každý rok nechal dnes Spolek občanů a přátel Malé strany a Hradčan vztyčit na malostranské Kampě vánoční stromek. Děje se tak za podpory Městské části Praha 1.

Malostranský stromek je o něco menší, než v jiných letech. „Vše se zajišťovalo narychlo a do poslední chvíle nebylo jisté, jestli ho budeme moci postavit“, říká člen spolku Karel Chotek. Dobrou zprávou je, že se na Kampě objeví i několik stánků a na Štědrý den tu bude Karel Chotek vařit padesát litrů rybí polévky. I to už je zdejší tradicí.

Stejně jako to, že sem Sdružení Výtvarníků Karlova mostu instalovalo Staropražský betlém Františka Valeny. Ten vznikl v roce 2007 a od té doby se na Kampě objevuje rok co rok. Roman Kotrč ze Sdružení výtvarníků Karlova mostu k tomu říká: “Snažíme se podporovat zdejší spolkový život, který je bohatší, než by se podle zpráv o vylidňování Malé Strany mohlo zdát.“

Jediná věc zůstává přísně tajná. Kdy přesně se malostranský stromek rozsvítí. V covidové době se tak má zabránit nežádoucímu malostranskému shlukování.