Arnold Schwarzenegger si splnil svůj americký sen.
Arnold za mlada. Činky zvedal od 14 let.
Arnold za mlada. Činky zvedal od 14 let.
Tělo Arnolda Schwarzeneggera bylo zpočátku pro filmové agenty oříškem.
Arnold Schwarzenegger se nebál vkročit do politiky.
10
Fotogalerie

Americký sen Arnolda Schwarzeneggera: Jak kluk z rakouské vsi dokázal dobýt svět?

Arnold Schwarzenegger, muž, který ovlivnil život mnoha chlapců, kteří chtěli být jako on. Chtěli mít stejné svaly a stejný životní příběh, kdy se z neznámého kluka z malého evropského státu stala světová legenda nejenom ve cvičení, ale také v Hollywoodu. A co víc? 17. listopadu 2003 se mu podařilo to, co ještě nikomu před ním. Jako první rodilý Rakušan stanul v čele státu Kalifornie, jako jeho guvernér. Více se dozvíte v novém díle pořadu Životy slavných internetové televize Mall.tv.

Městečko Thal v Rakousku. Že jste o něm nikdy neslyšeli? To je dost možné. Arnold Schwarzenegger se ale narodil právě tady, do rodiny, která neměla peněz ani přehnaných ambicí nazbyt. Ve 14 letech se ale něco v Arnoldově životě změnilo. Poprvé si byl zacvičit v posilovně a zamiloval se do Ameriky. Vysnil si svůj americký sen a kulturistiku bral jako vstupenku do velkého světa. To se mu také v roce 1968 v jeho 21 letech, kdy vyhrál soutěž Mr. Universe, povedlo.

Začátky v Americe ale nebyly lehké. Jelikož chtěl prorazit u filmu, začal navštěvovat agenty, kteří se ale smáli jeho přízvuku a divnému tělu. Žádné velké role mu do cesty nepřicházely, a tak zapojil do boje svoji houževnatost. Začal se učit angličtinu a do toho cvičil a vyhrával další soutěže. Nakonec se plody jeho snahy dostavily. Získal roli ve filmu Barbar Conan, ze kterého se stal trhák. To samé pak z filmu Terminátor a dalších. Z Arnolda se stala filmová hvězda, která byla spokojená i v osobním životě. Vzal si novinářku Mariu Shriverovou, se kterou zplodil čtyři děti a v roce 1983 dostal americké občanství. 

A pak přišlo to, co čekal málokdo. Arnold Schwarzenneger, rodilý Rakušan, se stal guvernérem státu Kalifornie. Mandát přebral po předchůdci Gray Davisovi, a i když byl jeho volební program tak trochu o ničem, jeho životní příběh mu při získávání popularity úplně stačil. Dokonce mu neublížila ani informace o sexuálním obtěžování několika žen. Politika se ale nedá dělat jen tak a udržet si oblíbenost je extrémně těžké. To zjistil i Arnold, když v roce 2011 z funkce odcházel v téměř stejné neoblíbenosti jako jeho předchůdce. To však svalnatému herci v současnosti nebrání v tom, aby pomýšlel na post nejvyšší. Bílý dům. Uvidíme tedy za pár let.