Sexy rok s Emily: Modelka se odhalovala po celý rok!

Sexy rok s Emily: Modelka se odhalovala po celý rok! Zdroj: Profimedia.cz

Emily Ratajkowski
Emily Ratajkowski
Zákon, proti němuž se Emily bouří, má začít platit za půl roku, mnohé organizace ho ale ještě napadnou u soudu.
Emily Ratajkowski
Emily Ratajkowski s manželem
45
Fotogalerie

Jeho prsty byly najednou ve mně. Emily Ratajkowski obvinila slavného fotografa ze zneužití

Americká modelka Emily Ratajkowski obvinila v autorské eseji pro magazín Vogue, fotografa Jonathana Ledera ze sexuálního zneužití. Celý incident se měl odehrát už v roce 2012. 

Tehdy ještě jako neznámá dvacetiletá modelka dorazila Ratajkowski na focení do odlehlé rekreační oblasti Catskills v americkém státě New York. Až na místě zjistila, že se jedná o kampaň na spodní prádlo značky Darius. Autor fotografií Johnathan Leder jí měl podle jejich slov po celý den nalévat červené víno "na uklidnění" a donutit ji, aby u něj přespala. 

„Když jsme nafotili všechno připravené prádlo, řekl mi, ať se svléknu a že uděláme také nahé fotky. Byla jsem tak moc opilá, že jsem sotva stála na nohou. Motala jsem se a bylo mi opravdu špatně. Myslela jsem jen na to, jak hrozně na těch fotkách budu vypadat,“ píše Ratajkowski. 

Když s focením skončili, byla ji zima. Šla tedy do postele, kde se snažila zahřát třením jedné nohy o druhou. Leder si lehl vedle ní. "Začal se mě vyptávat na mé bývalé partnery a řekl mi, že se mu moc líbí, jak třu své nohy o sebe ve snaze se zahřát,“ popisuje a dodává: "Pamatuji si, že jsem v sobě najednou cítila jeho prsty. Přinutila jsem ho, ať přestane. Nakonec naštvaně vstal a odešel po schodech do horního patra a já jsem usnula." Brzy ráno vyrazila na vlak směrem domů a snažila se na nepříjemný incident zapomenout. 

O čtyři roky později ale Leder vydal knihu, ve které bez jejího souhlasu zveřejnil pět nahých fotek právě z focení ve Catskills.

Modelka se tenkrát v několika příspěvcích na Twitteru obhajovala, že o vydání knihy vůbec netušila a nedala k použití fotografií svolení. Bohužel vzhledem k tomu, že její agentura před focením inkriminované kampaně s Lederem podepsala smlouvu, ve které stojí, že má autor právo dále využívat fotografie jejich klientky, nemá Ratajkowki právo žádat o jejich stažení. Pouze může chtít část honoráře z prodeje knihy.

Fotograf celý případ komentuje jinak: „Ty fotky jsou podle mě opravdu povedené. A víte mimochodem, o kom tu je řeč? Není to žádné neviňátko. Tato dívka se nahá objevila v mnoha magazínech. Polonahá jen v kalhotkách se také beze studu natřásala například v hudebním videoklipu. Opravdu někdo věří tomu, že někdo jako ona je oběť?," vysvětluje svůj pohled na modelčino obvinění ve Vogue Jonathan Leder.