Video placeholde

Takhle se stylově uklízí sníh. Video, jak ho Rakušané odřezávají ze střechy pilou, baví internet

O sněhu už jsme dlouho nepsali, ale pořád tu je. Je totiž zima a sníh k ní navzdory předcházejícím rokům zkrátka patří. A i když na Česko teď útočí vlna suchého mrazu, v Rakousku si užívají rekordní sněhové nadílky. Podívejte se na video, které se stalo hitem na Facebooku a ve kterém dva muži uklízí sníh ze střechy originálním způsobem – pomocí ruční pily.

Metry napadaného sněhu, střecha, dva chlápci a pilka ocaska. To je základní sestava videa, které se v minulých týdnech stalo virálem a jen na Facebooku ho viděly statisíce lidí. Kreativní způsob odklízení, kdy jeden z mužů odřezává pilou obrovské kvádry sněhu, má v sobě něco uklidňujícího. I když ho člověk pověřený odhazováním sněhu kolem chalupy asi úplně nepochválí.

Video vzniklo na horské chatě v alpském údolí Lechtal v Rakousku, konkrétně v horském středisku Kelmen. Sněhová peřina na střeše měřila v některých místech přes dva metry a z pochopitelných důvodů tak bylo nutné metráky sněhu odstranit.

I když je video vtipné, letošní přívaly sněhu v Alpách jsou i podle odborníků abnormální. To má za následek kromě zvýšeného prodeje skipasů také zvýšení lavinového nebezpečí. Sesuvy sněhu v Rakousku dál hrozí. Před týdnem zemřel v Korutanech 24letý Čech, který tam byl na skialpinistické túře.