Video placeholde

Drony místo petard? Pražský primátor Hřib zvažuje, že změní podobu novoročního ohňostroje

Opakuje se to každý rok. Stejně jako projevy Miloše Zemana, nové podezření u Andreje Babiše či debata nad zlevněním/zdražením jízdného. Společnost rozdělí i pořádání silvestrovských/novoročních ohňostrojů. Chovatelé zvířat, ochránci přírody, sonicky citlivější lidé a pejskaři brojí proti všem, kteří si chtějí konec roku okořenit vlastní světelnou show z vietnamské večerky s pořádnou dávkou detonací. S nápadem, čím nahradit 1,7 milionu drahý magistrátní ohňostroj, který se už pár let odehrává v Praze na Nový rok, přišel současný primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Podívejte se na video, jak by taková show vykouzlená pomocí osvětlených  kvadrokoptér, vypadala.

Primátor Hřib na svůj Facebook napsal toto: „Jaký byste ne/chtěli příští novoroční ohňostroj? Ten letošní připravovalo ještě minulé vedení, ten následující budeme mít v režii už my. Rádi bychom zvolili šetrnější variantu jak s ohledem na rozpočet, tak s ohledem na životní prostředí a zvířata. Zvažujeme takzvaný tichý ohňostroj, který vytváří menší hluk. Zabýváme se také možností přijít s výraznější změnou – udělat světelnou show pomocí dronů, která je ekologická a bez hluku (na fotce vidíte, že nabízí také skvělou podívanou),“ uvedl a doplnil text o fotografii z videa výše.

Podívejte se, jak vypadala letošní novoroční ohňostroj v Praze:

Z příspěvku tedy vyplývá, že nechce pyrotechnickou podívanou přímo zrušit, ale provést vcelku radikální změnu. Co na takový nápad říkáte? Jaký byste chtěli novoroční ohňostroj? Dejte nám vědět do komentářů.