Video placeholde

Konec ministryně pro místní rozvoj? Babiš si zve Dostálovou na kobereček. Má vysvětlit zadávání zakázek

Premiér Andrej Babiš (ANO) v rozhovoru pro Blesk Zprávy připustil, že by ministryně Klára Dostálová (ANO) mohla v jeho vládě skončit. „Pokud se prokáže, že tam byl nějaký problém, tak očekávám, že paní ministryně z toho vyvodí zodpovědnost,“ reagoval premiér na středeční zásah policie na ministerstvu pro místní rozvoj a v CzechTourismu. Mezi hlavními podezřelými je právě i ministryně Dostálová, která měla CzechTourism na starosti jakožto někdejší náměstkyně pro regionální rozvoj. 

Kvůli podezření na nehospodárné zadávání zakázek v agentuře na podporu turismu prověřují kriminalisté ministryni Kláru Dostálovou, která měla CzechTourism na starosti jakožto náměstkyně pro regionální rozvoj. „S paní ministryní budu v pátek mluvit a budu se o to zajímat, co to znamená,“ řekl v rozhovoru pro Blesk Zprávy Andrej Babiš.

Premiér nejdřív uvedl, že je s prací ministryně Dostálové spokojený a věří jí. „Nechme to na policii. Pokud se prokáže, že tam byl nějaký problém, tak očekávám, že paní ministryně z toho vyvodí zodpovědnost,“ zmínil Babiš. Fakticky tak připustil i to, že by ministryně za hnutí ANO mohla ve vládě skončit.

Více se dočtete ZDE >>>