Miloš Zeman - ilustrační snímek

Miloš Zeman - ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Reflex odvysílá nezemanovský pohled na Českou republiku a její historii

Střet názorů: Miroslava Němcová a Miroslav Kalousek okomentují vystoupení Miloše Zemana s Andrejem Babišem.

Prezident Miloš Zeman si „zprivatizoval“ oslavu 100 let české státnosti a oslavu na Hradě pojal jako velký mejdan svých příznivců a podporovatelů. V den výročí vzniku samostatného Československa nám bude prostřednictvím veřejnoprávních médií reprezentován pokřivený obrázek českých politických a společenských elit.

Česká televize se v den státního svátku 28. října dokonce rozhodla poněkud nepochopitelně odvysílat v jednom z nejexponovanějších časů (ve 21.00 na ČT1) debatu premiéra Babiše a prezidenta Zemana o české historii i současnosti, což bude jednostranný pohled i interpretace především moderních, polistopadových českých dějin.

Reflex si tedy prostřednictvím dvojice moderátorů Pavla Štrunce a Bohumila Pečinky pozval do televizního studia vydavatelství CNC dva politiky, kteří budou s názory pánů Babiše a Zemana polemizovat. Prvním je poslankyně Miroslava Němcová (ODS) a druhým Miroslav Kalousek (TOP 09). První odmítla přijít na hradní ceremonii k 28. říjnu, protože podle ní prezident rozděluje národ. Druhý dokonce nebyl prezidentem ani pozván. Oba tedy stráví nedělní večer ve společnosti čtenářů časopisu Reflexu a webu Reflex.cz

Debata bude natočena bezprostředně po odvysílání pořadu České televize. Hned po jeho skončení vám přineseme bezprostřední reakce obou politiků a celou diskusi odvysíláme hned v pondělí ráno na Reflex.cz.