Video placeholde

Policie na lyonském letišti honila muže, který křičel „Allah Akbar“. Podívejte se na zběsilý závod

Lyonská policie začala pronásledovat Mercedes, který jel v protisměru, dnes v 10.30 dopoledne. Zastihla ho na silnici mezi městy Chambéry a Lyon. Muž se řítil obrovskou rychlostí už ze sousedního departementu Ain. Pronásledovala jej i helikoptéra. Neví se však, jestli chtěl pouze uniknout policii, anebo měl i jiné záměry. Údajně měl křičet slova „Allah Akbar“ a prohlašovat se za božího posla.

Řidič se snažil ve městě několikrát srazit chodce, naštěstí bet úspěchu. Honička skončila až na lyonském letišti Saint-Exupéry. Čtyři policisté stříleli, ale pokaždé minuli. Na závěr muž vystoupil ze svého vozu a začal před policií utíkat. Policisté ho následovali a nakonec i zneškodnili. O muži bylo informováno také pařížské protiteroristické oddělení, ale zatím se případu neujalo.

Řidič Mercedesu při svém úprku prorazil dvoje prosklené dveře na Terminálu 1 a ocitl se přímo mezi letadly. Celá akce načas úplně paralyzovala dopravu na letišti Saint-Exupéry a některé lety byly úplně zrušeny. Lety, které měly v Lyonu přistávat, byly přesměrovány na Ženevu.

Video pořídil jeden z cestujících připravených k odletu. Je na něm vidět auto, které v plné rychlosti přejíždí pole v těsné blízkosti letiště. Jeden z policistů nakonec muže zneškodnil, když vystoupil z auta a rozeběhl se. Podle policisty křičel při zadržení „Allah Akbar“ a tvrdil, že je boží posel.