Video placeholde

#musitezazit.: Jak se prokopat do srdce Paula McCartneyho a manželské etudy Beyoncé a Jay-Z

Koncert Rolling Stones v Praze, koncert Fleet Foxes v Praze, první společná deska Beyoncé a Jay-Z, projížďka Liverpoolem s Paulem McCartneym a Jamesem Cordenem a krásná knížka nejen pro malé holky.

Mezi velké hudební open air festivaly je na začátku prázdnin vklíněno několik zajímavých koncertů. Doporučujeme třeba Rolling Stones v Letňanech a Fleet Foxes v pražském Lucerna Music Baru.

Carpool Karaoke – segment televizní talk show britského komika, zpěváka a moderátora Jamese Cordena patří nejen v Anglii k nejsledovanějším videím. Zjevně hlavně pro Jamesovu schopnost probudit v celebritách obyčejné lidi, svléknout je z jejich image a prokopat se jim až do srdce. Naposled vzal James do svého auta na projížďku rodným Liverpoolem Paula McCartneyho. Projeli městem, minuli holičství, o němž Beatles zpívají v Penny Lane, zastavili se v domku, kde Paul s Johnem Lennonem pod dohledem svého otce skládali první hity, a skončili v místní pivnici, kde došlo k nečekanému koncertu…

Jaz-Z a Beyoncé už léta dokazují, jak dokonale může fungovat manželská symbióza v šoubyznysu. Jistě, každý z nich měl úspěšnou kariéru už před uzavřením společného svazku. Až dohromady ale stvořili opravdový stroj na slávu a peníze. Teď vydávají první společné album. Jmenuje se Everything Is Love a manželé Carterovi je vydali pod hlavičkou The Carters.

V Albatrosu vyšla pěkně udělaná knížka se stovkou mikropříběhů nejen pro holčičky, jež možná jednou něco dokážou. Jmenuje se Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky a přináší inspirativní medailónky vědkyň, baletek, špiónek, panovnic, malířek, kuchařek, aktivistek, zpěvaček, sportovkyň a železných ladies, od Alžběty I. po Serenu Williamsovou, ze všech možných ér a koutů světa, s důrazem na dětské začátky velkých žen a s ilustracemi od šedesátky různých umělkyň.