Internetový adresář Reflexu č. 13 - Jarní tipy

Co takhle zapálit kabáty pár nevinným lidem na ulici? Anebo dokonce odpálit helikoptéru? Naučte své děti kapitalistickým instinktům, dokud je čas. Na jaře by měl člověk vypadat dobře. Do května (lásky čas!) máte šanci se sebou něco udělat.

Patřili jste k dětem, které klackem šťouraly v mraveništi a bavily se tím, že mravencům nejrůznějším způsobem komplikovaly život? Děláte to dodneška? Pak se vám bude líbit hra Antcity, která nabízí tutéž kratochvíli s lidmi. Aneb ztratila se velká lupa. Co takhle zapálit kabáty pár nevinným lidem na ulici? Anebo dokonce odpálit helikoptéru?


http://www.gamegarage.co.uk/play/antcity



Naučte své děti kapitalistickým instinktům, dokud je čas. "Stánek s limonádou" je dnes už klasická hra, která se dostala i do učebnic ekonomie. Zadání je jednoduché: máte pronajatý stánek na prodej limonády a musíte se rozhodnout, kolik limonády budete chtít prodat a za jakou cenu. Nesmí být moc nízká, abyste měli nějaký profit, ale ani vysoká, aby vaši limonádu někdo kupoval. Rozhodujícím faktorem je "žízeň" zákazníků, kterou určuje počasí. Vaším vodítkem je předpověď, která může, ale nemusí vyjít. Když nakoupíte hodně citrónů a počasí nevyjde, tak riskujete, že vám citróny zbydou, zkazí se a vy je budete muset vyhodit. Když nakoupíte citrónů málo a bude horko, utečou vám kšefty. Zdá se vám to jednoduché? Že stačí jednoduchá úvaha a trochu odvahy zariskovat ... a peníze se jen pohrnou? Vyzkoušejte si to.


http://www.lemonadegame.com



Na jaře by měl člověk vypadat dobře. Do května (lásky čas!) máte šanci se sebou něco udělat. Minimálně si vymačkat beďary. Než se do toho pustíte v reálu na svém obličeji, natrénujte správnou techniku v jedné roztomile hnusné flashovce.


http://www.gamegarage.co.uk/play/antcity