Internetový adresář Reflexu č. 28

Trojrozměrný Tetris vypadá zajímavě, ale nemá šmrnc toho originálního. Mírně psychedelické rozprýlení pro ty, kterým to bleskově myslí a mají rychlé prsty. Jenom pitomá kachna může jít s malými kachňátky přes kanál - a pak se ještě divit, že se jich nemůže dopočítat. Někdy i hodně stupidní hra může udělat velkou radost. Chcete vidět počítačovou animaci v té nejlepší formě? Hitem americké prezidentské kampaně 2004 jsou podle deníku New York Times internetové hry. O internetových "hodinách smrti" jsem psal na těchto stránkách v dubnu 1999, což je před více než pěti lety. Je fascinující, že tato stránka stále žije!

Dvojrozměrný Tetris je stará vesta. Trojrozměrný Tetris vypadá zajímavě, ale nemá šmrnc toho originálního. Jednorozměrný Tetris? Tak to je vážně hlína.


http://www.tetris1d.org



Mírně psychedelické rozprýlení pro ty, kterým to bleskově myslí a mají rychlé prsty. Návod: hra se ovládá pomocí šipek a mezerníku.


http://www.gamecable.nl/game/njam/njam.html



Jenom pitomá kachna může jít s malými kachňátky přes kanál - a pak se ještě divit, že se jich nemůže dopočítat. Aneb dojměte se příběhem o mamince a jejích mláďátkách. Autor fotografií přísahá, že se to všechno stalo a že ani jednu fotografii neupravil Photoshopem.


http://www.flippedcracker.net/photos/ducks



Někdy i hodně stupidní hra může udělat velkou radost. Pozor, pokud se blíží konec pracovní doby a vy se chystáte na skleničku, hrajte ji jen s nejvyšší opatrností. Mohli byste získat nebezpečné návyky. (Pánové, ve čtvrtém kole vypadá ta barmanka už vážně k světu.)


http://www.sinkyadrink.com/



Chcete vidět počítačovou animaci v té nejlepší formě? Web Pencilmation ukazuje, že když nechybí kreativita, i obyčejná tužka a měkká guma společně dokáží velké věci.


http://www.pencilmation.com/mations/pencilmation1.html



Hitem americké prezidentské kampaně 2004 jsou podle deníku New York Times internetové hry. Štáby prezidenta Bushe i senátora Kerryho si od toho slibují, že uloví voliče mezi mladými lidmi. Ty obvykle politika nezajímá. Zda budou úspěšní, se ukáže. V mezičase by někdo mohl udělat dobrou flashovku také o českých politicích. Třeba tu o "šíleně smutném korunním princovi".


http://emogame.com/bushgame.html



O internetových "hodinách smrti" jsem psal na těchto stránkách v dubnu 1999, což je před více než pěti lety. Je fascinující, že tato stránka stále žije! Připomínám, že po zadání data narození a několika dalších drobností nabídne zájemcům výpočet přesného data smrti. Novinkou je anketa ve sloupci napravo. Otázka: Jaká si myslíte, že bude příčina VAŠÍ smrti? Odpovědi: a) infarkt, b) rakovina, c) HIV, d) nehoda, e) mrtvice a f) něco jiného. Přeji veselé prázdniny.


http://www.deathclock.com