Reflex č. 11

Jiří X. Doležal se zabýval causou související se smrtí nigerijského diplomata. Kdo je vlastně čert Csongor Kassai z pohádky Čert ví proč? Jak se dostávají omamné látky za brány přísně střežené věznice? Fotografka Dana Kyndrová - Žena mezi vdechnutím a nadechnutím. Příběh Formule 1 a Michaela Schumachera.

Zde najdete kompletní obsah čísla 11 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto




Foto
Zarážející skutečností je, jak mnoho lidí stále znovu a znovu naletí očividným podvodníkům. Poslední causa tohoto druhu skončila tragicky: smrtí nigerijského diplomata. Jiří X. Doležal se celé záležitosti podíval na zoubek.


Foto
Slovenský herec maďarské národnosti Csongor Kassai měl výraznou roli v českém snímku Musíme si pomáhat, nyní svým výkonem dominuje filmu Čert ví proč. Ještě úspěšnější je ve „slovenské“ části své kariéry, neboť v zemi našich východních sousedů si zahrál snad ve všem, co se zde v poslední dekádě točilo. Povídal si s ním Tomáš Baldýnský.

Foto
Drogy ve vinařické věznici nedávno ovládaly domácí zpravodajství. Nikoho z „elektronických“ investigativců však nezajímalo, proč se tolik omamných látek za brány tak přísně střeženého objektu dostává. Náš reportér Petr Holec se o příčiny zajímal a našel je ve fungování vězeňského systému.

Foto
Dana Kyndrová se věnuje velmi náročné a dle mnohých spíše mužské disciplíně – živé fotografii. Rozhodla se pro ni v okamžiku krize své dosavadní existence a nutno říci, že nový start se jí rozhodně zdařil. Snímky z její poslední knihy Žena mezi vdechnutím a nadechnutím jsou nejen o ženách. Více Petr Volf.

Foto
Jednou z největších překážek, před nimiž se dnes ocitly závody F 1, je trochu paradoxně jejich největší bomba: božský talent z Německa Michael Schumacher. Pětinásobný mistr světa svou dokonalostí nudí, a začne-li od roku 2006 platit zákaz tabákové reklamy, bůh chraň nejrychlejší kola planety. Informuje Pavel Kovář.