Blbé a blbější

Blbé a blbější

Blbé a blbější

Samozřejmě vím, jak je zbytečné brečet nad tím, že v Česku nemáme seriózní deník psaný dospělými lidmi, občas snad s výjimkou HN. Středa bohužel ukázala, že se českou cestou vydal i tento list.


Vše začalo už v úterý. Na titulce HN se objevilo upocených 99 slov, rádoby vtipná glosa o údajné horské dovolené primátora Pavla Béma, po porážce na kongresu ODS tak snadné kořisti, že si snad ani nezaslouží být loven. Tím to ale neskončilo. Uvnitř novin následoval na stejně důležité téma podivný investigativní kus s utajenými zdroji!, do něhož se autorovi dokonce vešly i primátorovy drahé hodinky. Ve středu HN propláchly téma ještě jednou, pro jistotu. Béma přesto nenašly.
Autorů obou článků je mi upřímně líto. Trochu je podezřívám, že si na vydavateli chtějí vymoci křížovou výpravu kolem světa s misí najít Béma; taky mám své zkušenosti. Snad si zaslouží nějakou menší vánoční prémii, třeba výjezd na Sněžku – pro vydýchání. Pokud vedení Prahy nepřevezme jeho povodňový šéf Igor Němec a všechny nás znovu nezkusí utopit v metru, je mi jako Pražanovi i občanovi, jenž Béma taky platí, úplně jedno, jestli primátor tráví dva týdny dovolené v pražské kanalizaci nebo v Himalájích. Vlastně i chápu, že chce po své pneumatikové kongresové řeči na pár dnů zmizet, byla fakt příšerná. Co se drahých hodinek týče, mohl by jedny poslat redakci HN: spokojenějším lidem to obvykle i lépe myslí.
Pak by totiž stejný list nemohl celé středeční přední strany věnovat něčemu tak zoufalému, jako „vlajkovým“ slovům Nicolase Sarkozyho a moudrům Václava Klause, jenž při svých stále zapálenějších vystoupeních začíná slovy, gesty i výrazem připomínat venezuelského prezidenta Huga Cháveze – jen bez latinskoamerického diktátorského charismatu.