A odteď už morálně!

A odteď už morálně!

A odteď už morálně!

Asi bych měl skončit s hloupými vtipy. Sotva jsem si zažertoval, že se Jiří Čunek letos vrátí do vlády, už se vrací! A to po prezidentsko-premiérském lánském posezení nad daňkem na smetaně, o němž oba účastníci radši mlčí. Mají sakra dobrý důvod!

Asi bych měl skončit s hloupými vtipy. Sotva jsem si zažertoval, že se Jiří Čunek letos vrátí do vlády (ve sloupku Jak na Nový rok...), už se vrací! A to po prezidentsko-premiérském lánském posezení nad daňkem na smetaně, o němž oba účastníci radši mlčí. Mají sakra dobrý důvod!
Aspoň jedno je teď jasné. Když si Čunek na Nový rok v televizi postěžoval, že mu v Klausově novoročním projevu chyběl větší apel na morálku, myslel jsem, že si dělá legraci. Čunek a morálka? Snad Čunek z té první, starší občanky. Ale ten z té současné? To spíš Stanislav Gross a morálka. Teď už vím, co oním apelem myslel: apel na Mirka Topolánka, aby ho vzal zpět do vlády, jinak by na Hradě mohl zakrátko sedět jiný profesor. Jako velký chlap Topolánek hned připustil, že to asi udělá.
Novinářsky laciné? Samozřejmě. „Na podobný handl bych nikdy nepřistoupil,“ řekl Čunek Právu. Doufám, že to myslel jako čestné slovo KDU-ČSL. Protože vždy když KDU-ČSL dala čestné slovo, byly z toho dost nečestné věci. Jako když se teď dušují, že Čunka do vlády netlačí. Prostě ho jen navrhnou na post ministra pro místní rozvoj. Jak křišťálově křišťálové… Omlouvám se. To byl někdo úplně jiný.
Ano, vím: Čunek byl oficiálně očištěn. Ano, stejně jako spousta jiných; nenašly se důkazy. Bohužel jsme při jeho čištění zjistili, že na bývalého údržbáře a exstarostu malého města má trochu moc miliónů a nemovitostí. V podsvětí jistě skvělá kvalifikace. V nejvyšší politice země z nebalkánského prostoru by to ale měl být aspoň problém, jak politici rádi říkají průserům. Něco k vysvětlení. Nedivím se, že Topolánek radši přijel do Lán bez manželky i bez milenky. Ženy prý nerady vidí, když se jejich muži ponižují.