Pátek, 21. 4. 2006

Tak jsem po čtyřech letech zase připraven vyrazit do předvolební kampaně! Už tenhle víkend…. Jen já, JJ, šofér a spousta lží. To je můj terénní volební tým. Hoho! Upřímně řečeno: klidně bych celou kampaň i volby oželel. Jen nás to všechny zdržuje od rozdělaný práce, haha…. Navíc když se už potřetí chystáte s úplně stejnými sliby do úplně stejných měst s úplně stejnými lidmi s úplně stejnými otázkami, napadne vás, jestli to všechno není trochu zbytečný luxus. Možná by stačilo jednou za deset let….. Nakonec jak to vždycky říká bratr Mirek Kalousek v televizi, když se ho ptají, jak se mu bydlí v bytě na Veleslavíně? Třikrát a KURVA dost! Svatá pravda. Já osobně si myslím, a teď uvažuju spíš mimo svůj oficiální volební program, že by dvě třetiny lidí nikdy neměly dostat volební právo. Jen v nich zbytečně vzbuzuje planý naděje. Vždycky například žasnu, když se mě ty samý lidi znovu zeptají, co pro ně udělám! Jako kdybych tady byl, abych….. No nic. A já jim vždycky musím vysvětlit, že demokracii tady máme proto, aby si pro sebe každý udělal něco sám a nečekal na politiky. My v podstatě jen sedíme v parlamentu, dohlížíme na věci a mačkáme tlačítka. Víc v demokracii nemůžeme, ne? S JJ jsme řešili problém: jak se v kampani aspoň na měsíc naoko ztotožnit s voliči, když my poslanci ani nevíme, že se za benzín i metro normálně platí? Vyšlo nám, že bude nejlepší, když tady na venkově mezi voliče vyrazím ve starší dvanáctsettrojce, jako že jsem v tý český bídě s nimi. Dva amplióny na střechu a smyčku s dechovkou a mým nahraným proslovem do magneťáku… Začínám být trochu nervózní.

Tak jsem po čtyřech letech zase připraven vyrazit do předvolební kampaně! Už tenhle víkend…. Jen já, JJ, šofér a spousta lží. To je můj terénní volební tým. Hoho! Upřímně řečeno: klidně bych celou kampaň i volby oželel. Jen nás to všechny zdržuje od rozdělaný práce, haha….
Navíc když se už potřetí chystáte s úplně stejnými sliby do úplně stejných měst s úplně stejnými lidmi s úplně stejnými otázkami, napadne vás, jestli to všechno není trochu zbytečný luxus. Možná by stačilo jednou za deset let….. Nakonec jak to vždycky říká bratr Mirek Kalousek v televizi, když se ho ptají, jak se mu bydlí v bytě na Veleslavíně? Třikrát a KURVA dost! Svatá pravda.
Já osobně si myslím, a teď uvažuju spíš mimo svůj oficiální volební program, že by dvě třetiny lidí nikdy neměly dostat volební právo. Jen v nich zbytečně vzbuzuje planý naděje. Vždycky například žasnu, když se mě ty samý lidi znovu zeptají, co pro ně udělám! Jako kdybych tady byl, abych….. No nic. A já jim vždycky musím vysvětlit, že demokracii tady máme proto, aby si pro sebe každý udělal něco sám a nečekal na politiky. My v podstatě jen sedíme v parlamentu, dohlížíme na věci a mačkáme tlačítka. Víc v demokracii nemůžeme, ne?
S JJ jsme řešili problém: jak se v kampani aspoň na měsíc naoko ztotožnit s voliči, když my poslanci ani nevíme, že se za benzín i metro normálně platí? Vyšlo nám, že bude nejlepší, když tady na venkově mezi voliče vyrazím ve starší dvanáctsettrojce, jako že jsem v tý český bídě s nimi. Dva amplióny na střechu a smyčku s dechovkou a mým nahraným proslovem do magneťáku…
Začínám být trochu nervózní.