Úterý, 11. 10. 2005

Neobvykle náročný víkend!! Neměl jsem nic moc co dělat, trochu jsem se rýpal – víte kde. Tak jsem se rozhodl trochu se zviditelnit. Do voleb sice zbývá ještě skoro tři čtvrtě roku, ale v politice člověk NIKDY neví. Pořád máte dost času – a najednou na vašem místě sedí nějakej jinej trouba, co si pospíšil! Když už se nám s JJ tak povedl volební slogan a program, rozhodl jsem se ho (JJ jsem radši nechal v Praze, dohodli jsme se, že to tak bude lepší) LIDEM představit dřív, než to zase udělá nějakej čmuchal způsobem, který by se mi vůbec nemusel líbit…. Hahaha. Pamatujete ještě na Grosse, ne? Taky ho nakonec špatně pochopili…. A kde jinde začít než doma, kde vám lidi nejlíp rozumějí, ne? Zkušenosti pak můžete zužitkovat v celém volebním obvodu, tedy když víte, kde vlastně je. Na celou sobotu jsem si pronajal kulturák, aby si každý přišel na svý. Nejdřív jsem na odpoledne pozval novináře s tím, že samozřejmě můžou přespat v hotýlku, co jsme se starostou přes další lidi zprivatizovali. Něco za něco, že jo…. Ani ve veřejný službě není nic ZADARMO…. Ti troubové jsou v sobotu vždycky jak utržený ze řetězu – nebo od starý. Žerou a chlastají ještě víc než ve všední den! Na neformální tiskovce s dárkovým balíčkem v igelitce (hrnek a sklenka s emblémem města, propiska, otvírák a skromný výčet mých politických úspěchů) a talířem zabijačky jsem jim představil všechny svý hlavní body volebního programu, včetně umělýho ledovýho kluziště z fondů EU na rozvoj regionů, PEOPLE TO PEOPLE se to jmenuje. Po dvou dvanáctkách sežrali i to, že to sníží nezaměstnanost a podpoří turistiku…. Haha…. V notebooku jednoho trouby jsem viděl, jak píše článek s titulkem BRUSLENÍ MÁ SBLÍŽIT REGIONY a podtitulkem Zajímavá poslanecká vize má zatraktivnit jinak chudý region. Vyměnili jsme si vizitky a radši jsem mu už nenechal přinést další pivo, dokud to nedopíše, aby to ještě nezmrvil! Někdy stačí jedna špatná věta a….. Večer jsem pak pozval na klobásu a desítku i místní, nakonec jich byl plný sál. Musel jsem ale nejdřív trochu změnit program – občerstvení ještě před politikou. Ukázalo se to jako užitečný, na politiku už se pak ani nedostalo…. Hostesky na in-linech (jako symbol bruslení) jen rozdávaly můj volební program a fotky, než je pár místních pobudů začalo obscénně obtěžovat…. Když nastoupila na pódium místní kapela, vzali jsme si je radši se starostou dozadu do požárnického salónku….. Mezi trofejemi a ve svršku od požárnické uniformy jsem se probudil až v neděli před obědem. Když jsem přišel do sálu, všude se na zemi válely moje fotky…

Neobvykle náročný víkend!! Neměl jsem nic moc co dělat, trochu jsem se rýpal – víte kde. Tak jsem se rozhodl trochu se zviditelnit. Do voleb sice zbývá ještě skoro tři čtvrtě roku, ale v politice člověk NIKDY neví. Pořád máte dost času – a najednou na vašem místě sedí nějakej jinej trouba, co si pospíšil! Když už se nám s JJ tak povedl volební slogan a program, rozhodl jsem se ho (JJ jsem radši nechal v Praze, dohodli jsme se, že to tak bude lepší) LIDEM představit dřív, než to zase udělá nějakej čmuchal způsobem, který by se mi vůbec nemusel líbit…. Hahaha. Pamatujete ještě na Grosse, ne? Taky ho nakonec špatně pochopili….
A kde jinde začít než doma, kde vám lidi nejlíp rozumějí, ne? Zkušenosti pak můžete zužitkovat v celém volebním obvodu, tedy když víte, kde vlastně je. Na celou sobotu jsem si pronajal kulturák, aby si každý přišel na svý. Nejdřív jsem na odpoledne pozval novináře s tím, že samozřejmě můžou přespat v hotýlku, co jsme se starostou přes další lidi zprivatizovali. Něco za něco, že jo…. Ani ve veřejný službě není nic ZADARMO…. Ti troubové jsou v sobotu vždycky jak utržený ze řetězu – nebo od starý. Žerou a chlastají ještě víc než ve všední den! Na neformální tiskovce s dárkovým balíčkem v igelitce (hrnek a sklenka s emblémem města, propiska, otvírák a skromný výčet mých politických úspěchů) a talířem zabijačky jsem jim představil všechny svý hlavní body volebního programu, včetně umělýho ledovýho kluziště z fondů EU na rozvoj regionů, PEOPLE TO PEOPLE se to jmenuje. Po dvou dvanáctkách sežrali i to, že to sníží nezaměstnanost a podpoří turistiku…. Haha…. V notebooku jednoho trouby jsem viděl, jak píše článek s titulkem BRUSLENÍ MÁ SBLÍŽIT REGIONY a podtitulkem Zajímavá poslanecká vize má zatraktivnit jinak chudý region. Vyměnili jsme si vizitky a radši jsem mu už nenechal přinést další pivo, dokud to nedopíše, aby to ještě nezmrvil! Někdy stačí jedna špatná věta a…..
Večer jsem pak pozval na klobásu a desítku i místní, nakonec jich byl plný sál. Musel jsem ale nejdřív trochu změnit program – občerstvení ještě před politikou. Ukázalo se to jako užitečný, na politiku už se pak ani nedostalo…. Hostesky na in-linech (jako symbol bruslení) jen rozdávaly můj volební program a fotky, než je pár místních pobudů začalo obscénně obtěžovat…. Když nastoupila na pódium místní kapela, vzali jsme si je radši se starostou dozadu do požárnického salónku…..
Mezi trofejemi a ve svršku od požárnické uniformy jsem se probudil až v neděli před obědem. Když jsem přišel do sálu, všude se na zemi válely moje fotky…