Co přinesl den (středa 1. července)

Co přinesl den (středa 1. července)

Co přinesl den (středa 1. července)

Majitel vily Milada projevil tu drzost, že na revoluční mládež, která tam k malé radosti okolí provozuje různé dosti hlasité kulturní akce a koncerty, povolal, jak píše Právo, „desítky holohlavých lidí z Prague Security Group“.

Majitel vily Milada (jedná se sice o částečnou ruinu, ale přesto je to majitel) projevil tu drzost, že na revoluční mládež, která tam k malé radosti okolí provozuje už nějakou dobu ve dne v noci různé dosti hlasité kulturní akce a koncerty, povolal, jak píše Právo, „desítky holohlavých lidí z Prague Security Group“.
Tak vida, holohlavost je dnes přitěžující okolnost, ukazovat holou hlavu je něco jako ukazovat holou zadnici. Měli bychom po vzoru muslimských zemí s jejich čádory (nebo jak se to jmenuje) a burkami zavést povinné nošení paruk pro holohlavé. Kulturní činovníci z Milady (tzv. squatteři) si stěžují, že „pracovníci agentury nám rozbíjejí a pálí vybavení vily“, pozoruhodné ovšem je, že vila patří někomu jinému.


Sedm pokrokových kulturträgrů vylezlo na komín, čtyři po vyjednávání komín opustili, zbývající přesvědčil až přispěchavší ministr Kocáb (zajímalo by mne, zda by se pan ministr, kdybych se kvůli nějaké zásadní věci rozhodl vylézt na komín, obtěžoval tam za mnou vyšplhat a přemlouvat mne, abych slezl).
Řádění holých lebek kryli policejní těžkooděnci, kteří podle slov jednoho z kulturních pracovníků „mlčky přihlíželi“ nekulturnímu počínání holohlavců. Zato jim kulturní pracovníci z Milady a jejich přívrženci po zásluze způsobili několik zranění (např. přeražený nos). Jak vidno, kultura to v buržoazním světě nemá snadné, útěchou těm, kteří kulturu milují, může být, že policie taky ne.


Vítejte ve Zlosákově
Jakýsi obyvatel městského obvodu Pardubice 6 se nepohodl s místní starostkou paní Zlesákovou a umístil si na svém pozemku ceduli s nápisem „Vítejte ve Zlosákově“. Nedůtklivá starostka se obrátila na úřady, které dotyčného pokutovaly za přestupek, pardubický soud pokutu zrušil. Věc doputovala k Nejvyššímu správnímu soudu, který rozhodl, že ironie, sarkasmus, vtip a výsměch patří ke svobodě projevu. Zaplať Pán Bůh, zatím pořád ještě nejsme Putinland.

Paroubkovy táčky a námluvy
Uvnitř ČSSD vzniká jakýsi neklid. Zřejmě jde o reakci na pokles preferencí strany a popularity jejího vůdce. Zatímco Paroubek podrážděně reaguje na to, že hejtman Rath se dost rychle nezbavil poradce, stíhaného pro daňový únik, Sobotka a Škromach se naopak nepřímo distancovali od Paroubkových táček s Bobošíkovou. Ke schůzce prý došlo na žádost Bobošíkové, Paroubek se poté pokusil uprchnout z místa činu zadním východem, a byv přistižen reportérem MfD (zajímalo by mne, kdo to MfD práskl), předstíral, že o žádné schůzce nic neví. Vypadá to, jako by se ve vedení ČSSD objevovaly známky paniky.
Jiří Paroubek obhajuje v Lidových novinách své námluvy s Putinem. Osou naší (rozuměj sociálnědemokratické) politiky je vyváženost. Jistě. Vyvažuje mezi Putinovou „řízenou demokracií“ a „buržoazní“ demokracií podobně jako kdysi Beneš mezi demokracií a stalinismem. „Svět je propojený a USA, EU i Rusko tvoří přirozený civilizační, ekonomický a kulturní okruh.“ Jak pro koho, podstatná informace je, že pro Paroubka ano. A konečně: „Premiér Putin na setkání se mnou hovořil o tom, že nabídne Evropě a USA strategické partnerství na bázi křesťanské civilizace.“ A na bázi křesťanské civilizace nás pak jako správný ruský imperialista, jehož hluboce zažitou zbožnost nechci nijak zpochybňovat, po ruském způsobu sežere.
Mám podezření, že by to panu Paroubkovi zas tak až moc nevadilo, pokud by přitom on zůstal v ČPR (České pravoslavné republice) u vesla.




AUTOR JE POLITOLOG



Další články autora najdete v rubrice POLITICKÝ DENÍK
a na jeho osobních stránkách UDÁLOSTI, politický zápisník Bohumila Doležala