Video placeholde

Skrytý poklad Netflixu. Půlnoční mše je nejlepší horor, který na internetu uvidíte

Na malý ostrov u pobřeží Spojených států, kde žije už jen pár desítek rybářů se svými rodinami, přijíždí nový kněz, aby vdechl nový život a hlavně víru do unavené komunity. Ale nový život není nikdy zadarmo. Jste srdečně zváni na… Půlnoční mši. 

Občas tak jako brousíte Netflixem, koukáte na všechny ty nudně vyhlížející originly, hledáte ve vyhledávači filmy, které služba dávno smazala, a říkáte si, k čemu vy tu věc vůbec platíte. Ale občas narazíte na něco, díky čemu jste rádi, že ji máte. Nějaký ten Netflix original, co vám vrátí důvěru ve streamovací služby. Půlnoční mše (Midnight Mass) je přesně tenhle typ seriálu.

Netflix dal Miku Flanaganovi, jednomu z nejlepších současných hororových autorů, sice limitovaný, ale dostatečný budget na sedmidílnou minisérii, jejíž námět si Flanagan schovával v šuplíku dobrých patnáct let. A sázka na srdíčko se naprosto vyplatila. Pokud chcete vědět, proč byste měli strávit svůh halloweenský víkend s Půlnoční mší, podívejte se na další díl našeho pořadu Seroš X.