Video placeholde

Válek: Ministerstvo zdravotnictví je v rozkladu. 5 ministrů za půl roku ho vykostilo a každý si přivedl své lidi

Profesor Vlastimil Válek, lékař a předseda poslaneckého klubu TOP 09 v pořadu Prostor X popsal personální situaci na Ministerstvu zdravotnictví. Na otázku, v jakém stavu je momentálně Ministerstvo zdravotnictví, Válek odpovídá vtipem: „Ministerstvo zdravotnictví jako budova je ve stavu dobrém, proběhly tam rekonstrukce, ale personálně je to ministerstvo neskutečně podhodnoceno. Chybí tam podle mě pětina zaměstnanců, profesionálů, které by bylo potřeba nabrat.“

„Tím obrovským střídáním, pětkrát během půl roku, ministrů, kteří si vždycky dotáhli nový tým, vždycky totálně vykostili většinu náměstků, udělali tam poměrně zásadní změny, třeba patnáct lidí odešlo a přišlo nových patnáct lidí, tak ten tým je totálně destabilizovaný,“ vysvětluje Válek.

Celý rozhovor s profesorem Válkem můžete zhlédnout zde:
Video placeholde
Prostor X: Rozhovor s Vlastimilem Válkem • Prostor X

„Každý ten ministr měl navíc trošku jinou představu a tu představu dával i do dalších oblastí, nejen do covidu, tak to ministerstvo šlo jednou doprava, jednou doleva, jednou nahoru, jednou dolu. Stabilizovat to ministerstvo tak, aby začali ti lidé mít klid pro svoji práci a mohli tu práci opravdu profesionálně dělat, to bude strašná práce,“ říká Válek.