Video placeholde

Hussar: Politika je bahno, opozice nic nepředvedla, Šlachta dělá z výkalu kuličku. Svoje scifi nabídnu Netflixu

Jakub Hussar už 20 let tvoří sci-fi svět, do kterého zasadil dvě své nové knihy, tu novější včera pokřtil. Vystudoval režii, věnuje se reklamě a taky politickému marketingu. Natočil přes 100 reklam a ve volbách pomáhal Vladimíru Franzovi, Pavlu Fischerovi nebo se snažil do sněmovny dostat Lidé PRO Mikuláše Mináře. V rozhovoru popisuje, proč se to nepovedlo, v čem dnes selhávají opoziční strany a na čem vlastně svůj svět Coraabia postavil.

Inspiroval se mimo jiné Star Wars, tamní hrdinové mu ale přišli nerealističtí a vzdálení od lidských problémů. Hussar říká, že i Jediové vyměšují a mají sex, proto chce, aby jeho příběhy byly blíž tomu, co lidé skutečně prožívají. Knihy 0 tu jsou kronikou života ženy na skládkovém světě, nejde o žádnou vesmírnou operu. Hussar věří, že se mu může podařit oslovit Netflix nebo HBO a nabídnout divákům autentičtější sci-fi. To, co televize nabízí, podle něj před lety ustrnulo a nevyvíjí se, jen se to recykluje.

Práci pro politiky beru jako aktivismus, chci zabránit tomu, aby vyhráli bad guys, říká Hussar. Pavel Fischer je podle něj ideální kandidát na prezidenta, který má šanci volby příště vyhrát. S Lidé PRO udělali zásadní chybu v načasování, kdy lidé byli v depresi a z mnoha důvodů nabídku Mikuláše Mináře odmítli. Teď by to podle Hussara fungovalo daleko lépe.

Hussar kritizuje opoziční strany, které zatím v kampani nic nepředvedly a měly by se začít snažit. Jejich kampaň, a to jak Pirátů a STAN, tak i Spolu, je zatím docela špatná. Zaujal ho jarmark SPD, který podle něj povede k získání hlasů a loajality voličů. Politický marketing ale v Česku dělá dobře jen pár lidí a většina z nich pracuje pro ANO.

Je politická kampaň podobá prodeji jogurtů? Dá se v dnešní době vést i něco jiného než špinavá kampaň? V čem chybují opoziční strany? A skutečně může Jakub Hussar uspět třeba u Netflixu se svým sci-fi? Dozvíte se v rozhovoru.

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>