Video placeholde

Šlachta: Korupce není vyčpělé téma! Nejsem Babiš, chceme speciální soudy s principem „padni, komu padni“

Politické hnutí Přísaha Roberta Šlachty, bývalého ředitele ÚOOZ, má představit svůj program během několika týdnů. Šlachta se ale k některým bodům programu již vyjádřil v pořadu Prostor X. Zmiňuje například zavedení specializovaných soudů na řešení případů korupce a závažné hospodářské trestné činnosti.

„Novináři se mne ptají, zdali korupce a klientelismus již není vyčpělé téma, že už toho lidé mají dost a už na to třeba neuslyší,  na tato témata, kterými chceme jít. My chceme jít cestou speciálních soudů, speciálních senátů, které by byly specializované na korupci, na závažnou hospodářskou trestnou činnost. A to stejné i vůči policii a vůči státnímu zastupitelství, protože z našich zkušeností to je jedna z věcí, která by přispěla k rychlejším soudům a vůbec odbojnosti. Vlastně těch lidí se ptáte, jestli je to opravdu vyčpělé téma, a musím vám říct, že to není vůbec vyčpělé téma a ty lidi to cítí jako to, co jim vadí,“ vysvětluje Šlachta.

Celý rozhovor s Robertem Šlachtou můžete zhlédnout zde:

Video placeholde

Prostor X: Rozhovor s Robertem Šlachtou • Prostor X

„Lidem vadí kauzy, které se objevují v médiích, objeví se jeden den, druhý den se už o té kauze nějakým způsobem nemluví, finanční prostředky, které utíkají ze státního rozpočtu, vždyť to je přece něco nepředstavitelného,“ říká Šlachta a dodává: „Podle mě potom třeba některá rozhodnutí soudu jsou dle mého názoru naprosto nepochopitelné a ti lidé to potom cítí, že ta spravedlnost pro ně tady neplatí.“