Video placeholde
Comic-Con Prague 2024
Comic-Con Prague 2024
Comic-Con Prague 2024
Comic-Con Prague 2024
Comic-Con Prague 2024
38
Fotogalerie

Jan Studnička: Comic Con je jako úplně jiný svět… A takový svět stojí za detailní prozkoumání

Comic Con je mimořádně zvláštní místo. To vám asi nemusíme říkat, to všichni víte. Jsou tam podivně oblečení lidé, společenské konvence jsou jiné než v okolním světě, lidé se stravují zvláštními věcmi, prodávají se tam nejroztodivnější předměty a vůbec… Celá akce působí jako nějaká podivná cizí planeta. Takže jsme se tam rozhodli vyslat našeho průzkumníka.

Jako každý rok i letos na jaře proběhla v Praze mamutí sci-fi / fantasy / anime / horor / film / literatura / comics akce pod souhrnným názvem Comic Con! A každoročně je to velká paráda, na celý jeden prodloužený víkend se z O2 arény stane úplně jiná dimenze, která působí naprosto odtrženě od zbytku světa. Takže jsme tam tematicky vyslali vesmírného průzkumníka s kamerou.

Výsadek lodi USS Reflex proběhl víceméně úspěšně. Seznámili jsme se s místní faunou, prozkoumali místní ekonomiku, potkali se s místní aristokracií, trochu se sblížili s místními. Taky jsme zkusili lokální zlozvyky, a dokonce se podívali, jak funguje zdravotnictví. Zkrátka planetu Comic Con 2024 jsme prozkoumali důkladně. Šlo jenom o to, jestli se nám našeho průzkumníka podaří dostat bezpečně zpátky na naši loď.  

To všechno a ještě mnohem víc v naší reportáži.