Comic-Con Prague 2024

Comic-Con Prague 2024 Zdroj: Petr Vagner

Comic-Con Prague 2024
Comic-Con Prague 2024
Comic-Con Prague 2024
Comic-Con Prague 2024
Comic-Con Prague 2024
66
Fotogalerie

Comic-Con 2024: Superhrdinové, Star Wars i sexy bojovnice. Projděte si velkou galerii nejlepších kostýmů

Na výroční pátý ročník festivalu Comic-Con Prague zavítalo do pražského O2 universa téměř 27 tisíc milovníků nejen sci-fi, fantasy a hororu. Jako každý rok jsem se vydal na pražský Comic-Con nafotit fanoušky popkultury v kostýmech. Na letošním ročníku navíc Reflex spolupracoval se společností Fantasy Studios, která nám zapůjčila stěnu z LED panelů, na které jsme promítali tematická pozadí a mohli tak cosplayery vyfotit v jejich „přirozeném prostředí.“ Výsledky si můžete prohlédnout v galerii.

Návštěvníci dorazili za setkáním s filmovými a komiksovými hvězdami a za soutěží v „cosplay”, tedy v převlecích oblíbených postav a ikon. Kromě toho navštěvovali přednášky, besedy, workshopy, výstavy nebo speciální herny a videoherny. Obdobný program, ještě více zaměřený na děti a náctileté, pak nabídne už tradičně podzimní Comic-Con Junior v Brně.

„Pátý ročník Comic-Con Prague byl pro nás výjimečný. Významné navýšení kapacity přinášelo i vyšší riziko, současně jsme ale přinesli víc pořadů a hostů, něž kdykoli předtím. S výslednou účastí jsme velmi spokojení, zájem fanoušků překonal naše očekávání. Velký úspěch naznačuje, že se nám rok od roku lépe daří propojovat zajímavé světy, rozvíjet komunity a popularizovat témata spojená s našimi oblíbenými žánry,” hodnotí letošní ročník akce Pavel Renčín, marketingový ředitel Active Radio, které akci spolupořádá.

Tahákem bylo zejména páteční oficiální zahájení eventu s plejádou největších osobností akce, hlavních pořadatelů i podporovatelů, a to včetně primátora hl. m. Prahy, ministra kultury nebo amerického a britského velvyslance. Vizuálně nejatraktivnější částí Comic-Conu byli klasicky cosplayeři, milovníci a tvůrci kostýmů. Fanoušky však bavil i program, který připravují i oni sami, milovníci různých univerz. Běžel letos současně ve čtrnácti sálech. Ulička komiksových tvůrců přilákala milovníky obrázkových románů, výstavy a herny zase nabízely možnost aktivní relaxace.

„Největšími rekordmany programu byly kromě slavnostního zahájení a prestižní soutěže kostýmů PragoCosplay hlavně besedy se zahraničními herci jako Craig Charles, Chris Barrie, Kevin Sorbo nebo Patrick Duffy. Málokdo si nechal ujít fotku u obří čtyřtunové sochy Všemocného Bowsera postavené z kostek LEGO® nebo návštěvu jedné z heren,” dodává programový ředitel festivalu Václav Pravda.