Video placeholde

Herečka Těžká: Muži přede mnou onanovali, přišla jsem o iluze, před lety po mně jeden chtěl panenskou moč

Chceme upozornit na obrovský problém, o kterém se nemluví, říká herečka Tereza Těžká, která se ve filmu V síti nechala v roli 12leté dívky lovit sexuálními predátory na sociálních sítích. Sama má podobnou zkušenost, před lety se ji muž zřejmě smyšleným příběhem o své nemoci snažil vylákat na schůzku. Teď věří, že film a její role v něm pomůže věci změnit. Velmi mladé dívky jsou totiž daleko vyspělejší, než si rodiče a učitelé myslí. Obsah plný sexu a erotiky je dostupný velmi lehce a je i kolem nás.

Cítila jsem se ponížená, říká o muži, který před ní ve videohovoru onanoval. S každým dalším to na ni ale působilo míň a nakonec to s dalšími herečkami zlehčovaly a smály se tomu. O to víc to na Terezu dopadlo po konci natáčení. Některé zážitky jsou s ní stále a ona se snaží s nimi pracovat. Teď je pro jistotu pod ochranou, o které nemůže nic bližšího říct.

Ztratila jsem iluze o světě, popisuje Tereza svůj šok z toho, kolik mužů její falešný profil oslovilo. Sexuální podtext byl u většiny a onanie taky byla obsahem většiny videohovorů. Říká, že chápe, jak na mladé dívky fungují manipulace mužů, detailně popisuje, co na ni zkoušeli. Právě to, jak celá věc změnila její pohled na muže, je pro ni prý těžké.

Sama si přitom prošla něčím podobným. Když jí bylo 12, oslovil ji přes internet muž. Říkal, že je nemocný a že potřebuje panenskou moč k vyléčení. Postupně svůj příběh měnil a chtěl se s ní sejít. Ona to naštěstí řekla matce. Udělaly ale chybu, že konverzaci smazaly, a muž to tak mohl zkusit na další dívky. Tereza doufá, že i promítání speciální verze filmu V síti na školách pomůže tomu, aby podobnou chybu neudělaly další dívky. Sexuální predátorství je totiž podle ní daleko větší problém, než si myslíme.

Jaké bylo psát si se sexuálními predátory? A jaké pocity Tereza Těžká zažívala, když se s nimi potom setkala? Co to bylo za muže a jak si vysvětluje, že jí psali i otcové od rodin? Podepsalo se na ní nějak to, čím prošla? A může opravdu film něco v dnešní době změnit?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>