Lukáš Hejlík: Jsem víc než jen herec. Zkusil jsem 1500 hospod a stálo mě to přes milion, ale vím, kde se nespálíte | Reflex.cz
nahoru

Lukáš Hejlík: Jsem víc než jen herec. Zkusil jsem 1500 hospod a stálo mě to přes milion, ale vím, kde se nespálíte

Čestmír Strakatý16. května 2019 • 06:00
Prostor X: Rozhovor s Lukášem Hejlíkem
• video: 
Prostor X

Gastronomické poklady jsou všude po Česku a Lukáš Hejlík vám je chce ukázat. Říká, že už je víc než jen herec, ale hraní mu dává výhodu. Objíždí celou republiku s projektem Listování a sbírá tipy na kvalitní hospody do Gastromapy. Vyzkoušel jich už přes 1500 a utratil víc než půl druhého milionu. Tvrdí, že ví, kde se nespálíte. Teď vydává knihu a chce, abyste se s ní vydali na cesty za jídlem.

Strašně si přál být herec, pak ale prozřel a řekl si, že nechce skončit ve stereotypu. Hejlík hrál v Ošklivce Katce nebo Ordinaci v růžové zahradě a zpětně se prý musí trochu smát. Přiznává, že možná nebyl dost dobrý, ale nabídku na kvalitní roli by ani teď neodmítl. V seriálech skončil i kvůli Gastromapě, které se chtěl víc věnovat, protože to nikdo jiný nedělal.

Hejlík říká, že je urputný blázen a je schopný dát dohromady stovky příběhů ze svých cest tak, aby lidem pomohly. Chce radit, kde se v Česku dá dobře najíst, ale v knize Gastromapa 365 nabízí taky tipy na výlety nebo hodně nečekaná místa, jako je třeba brněnská kavárna vedle transfúzní stanice. Podniky mu nic neplatí a lidé do nich prý díky jeho reportům hodně chodí. Říká, že peníze utrácí prakticky jen za jídlo.

Šéfkuchařka Kamu: Byla jsem závislá na jídle, ovládalo mě. Lidi se ničí, ale je to náš…

Nechce lézt do zelí kritikům, není prý odborník. Jde o autentické zkušenosti, které mají být spíš pozitivní. Hejlík přiznává, že je někdy málo kritický, ale píše prý i za majitele podniků. Chce přinášet jejich příběhy a ukázat, kdo za restauracemi stojí. Baví ho přitom trendy, zmiňuje třeba restaurace z Tábora, kde najdete věci, které jinde nejsou.

Proč je v Česku stále recept na úspěch kvalitní tradiční české jídlo a čepované pivo? Je vůbec ještě co objevovat? Co je podle Lukáše Hejlíka na projektu Gastromapy unikátní? A jak se vlastně dívá na herectví?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>

Terapeut Vojtko: Chlastáme a zároveň se týráme. Vztahy jsou těžké a porno nám stačí,…
Válka mi dala víru v lidi. Agresivní křiklouni ale vylezli a většina mlčí, k útokům…




Vybíráme z placeného obsahu
PREMIUM X Šarlatán prodával lék složený z vody za 500 korun. JXD i s kamerou vyhodil za čtyři minuty
PREMIUM X Karel Steigerwald: Rok 1969, druhý rok hanby, vrcholil srpnem
PREMIUM X Srpen 1968 a 1969: Fotograf a režisér Josef Ráž vzpomíná na chvíle, kdy šli Češi proti Čechům
PREMIUM X Evangelium podle Mansona: Pologramotný vůdce sekty, vrah, co nezabíjel, a miláček popkultury
PREMIUM X Proč miluju Dalmácii aneb Malé vyznání velkého českého dovolenkáře středního věku

Diskuse ke článku

 

Nejčtenější komentáře
Články odjinud
Nejčtenější