Video placeholde

Jan Hnízdil: Můžeme za rakoviny dětí. Politici jsou nebezpeční, Zemanův stav je vážný a v rodině má patologii

Žijeme ve společnosti, která je rakovinotvorná. Lékař Jan Hnízdil tvrdí, že každý musí začít u sebe, jen to je šance na změnu. Nemoc je podle něj informace o tom, co děláme v životě blbě. Člověk se prý může úplně vyléčit, pokud problémy nejsou ještě příliš pokročilé. Kritikou se baví a na Bludný balvan je pyšný. V politicích vidí hlavně nebezpečné psychopaty, kteří vlastně škodí našemu zdraví.

Psychopaté podle Hnízdila nejsou nemocní, ale postižení. Nemají dost vyvinuté části mozku zodpovědné třeba za stud a svědomí. V Česku je už teď vláda psychopatů a to se projevuje i v nemocech lidí. V nezdravé společnosti prý nemůžou žít zdraví lidé. Hnízdil zdůrazňuje, že je důležité, aby lidé věděli, jak nebezpeční psychopaté jsou, a uměli je poznat. Premiér Babiš je podle něj nešťastný a bojuje za svobodu.

K prezidentu Zemanovi cítí Hnízdil lítost i trapnost. Jeho zdravotní stav je totiž nesmírně závažný, ale už nemůže odejít a můžou za to lidé kolem něj, kteří ho ve funkci drží. Hnízdil říká, že sledujeme rozpad prezidentovy osobnosti, který souvisí i se vztahy v rodině, kde je podle něj těžká patologie. Teď už ale prý není schopný situaci reflektovat a nějak se k ní postavit.

Hnízdil tvrdí, že žijeme sebezničujícím způsobem. Otrávili jsme vodu, půdu i vztahy a důsledkem je nárůst rakoviny. Můžeme tak podle něj za rakoviny dětí. Nemoci, i ty onkologické, totiž mají různé příčiny. Největší problém pro zdraví jsou podle Hnízdila vztahy. Lidé hledají objektivní problém a diagnózu, ale přitom může jít o zátěž z dětství, kterou si člověk nese dál. I deprese a úzkosti matky v těhotenství prý můžou vést k tomu, že dítě je úzkostné, alergické a má poruchy chování.

Jak se brání Jan Hnízdil kritice? Jak se může člověk vyléčit sám a kdy už to možné není? V čem jsou politici nebezpeční a proč je pojem psychopat na místě? A jak Hnízdil pozná, že je prezidentův stav vážný?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>