Video placeholde

Kožíšek: Nechtěl jsem zaměstnávat ženy, ale byla to chyba. Často jsou lepší holičky

Uplynulo devět let od chvíle, kdy Tomáš Kožíšek otevřel první barbeshop v Praze. Holičství pouze pro muže, s klasickou břitvou, kde si můžete dopřát kvalitní whiskey, ale i parafínový zábal na ruce, či vypálení chloupků v uších. Mnoho lidí na začátku nevěřilo, že by se takový podnik mohl uživit. Přesto se ukázalo, že čeští muži o sebe pečovat chtějí. 

Lazebník Kožíšek měl na začátku ideu, že jeho barbershop bude výhradně pánský podnik. Tedy, že nejen zákazníci, ale i obsluhující budou pouze muži. Názor časem ovšem změnil a ženy u něj dnes pracují. K tomu, že v Praze vznikají další holičství, ve kterých se inspirují Kožíškovým konceptem, že do barbershopu ženy nepatří, on sám říká: „Kopírují mě i s mými chybami, já už dnes vím, že tohle není cesta“. 

Podle Kožíška jsme na sebe, jako národ, velmi přísní a sebekritičtí. Například ponožky v sandálech, kvůli kterým se sami sobě smějeme, vidí ve světě všude. Nijak se prý vzhledem a péči o sebe vůči světu nevymykáme. Doba se změnila, a opravdoví chlapi se podle Kožíška, potkávají právě v barbershopech.

Proč nemají podniky Tomáše Kožíška rády feministky? Je holičství intimní služba? Proč nechce mít největší holičství v republice? A jak často teče u holiče krev?