Video placeholde

Adam Mišík: Jméno je moje stigma. Politika by mě mohla semlít, ale nechci být člověk bez názoru

Díky dokumentárnímu filmu Nechte zpívat Míšíka, vyšlo najevo, že známý zpěvák a autor mnoha hitů měl za oceánem devět sourozenců, šest z nich je stále naživu. Před nalezením ztracené rodiny se v Americe pokoušel prosadit i syn Vladimíra Mišíka Adam. „Amerika je země, o které jsem vždycky cítil, že tam patřím. Tam jsou moje kořeny,“ říká Adam Mišík, jedním dechem však dodává, že je Čech a především se cítí být Evropan.

„Táta je u spousty lidí srdcový interpret, to na vás hází dobrou auru, kterou on bezpochyby má. Ale vždycky tady bude část populace, která si bude myslet, že pokud máte slavné příjmení, někdo to za vás vykopal,“ přibližuje Mišík jeden z hlavních důvodů, proč se chce prosadit za mořem.

Jednadvacetiletý zpěvák a herec v rozhovoru přiznal pracovní potíže „Najednou jsem zjistil, že mě to nebaví, byla to pro mě čistě práce,” říká o období před třemi lety, kdy krize vrcholila. „Byl to byznys a nebylo v tom už to srdíčko,“ dodává.

Předseda TOP09 Jiří Pospíšil s Adamem Mišíkem počítal na pražské kandidátce v podzimních komunálních volbách, přesto umělec nakonec rozhodl nekandidovat. Došel totiž k závěru, že politika a umění jsou dvě věci, které by se neměly míchat dohromady. „Nechci být člověk bez názoru. Pokud se něco bude dít, určitě se k tomu vždy rád budu vyjadřovat. Účastnit se politiky aktivně by mohlo v mém případě lidi spíše rozhněvat, protože je mi jednadvacet a co bych měl koho poučovat, co má dělat,“ myslí si Mišík.

Jaký je rozdíl mezi americkým a českým šoubyznysovým světem? Je Adam Mišík víc zpěvák nebo herec? Jaké problémy přicházejí se slavným příjmením? Chystá se někdy do politiky? A proč nemají umělci své místo v politice? Podívejte se na rozhovor v úvodu článku.