Video placeholde

V jídle je skryté nebezpečí, může i za rakovinu. Vím, co změnit, mě to uzdravilo, stačí dny, tvrdí lektorka

Jaké jídlo je dnes vlastně zdravé a komu věřit? Lektorka a expertka na výživu Eva Cikrytová říká, že jsme radami a doporučeními masakrováni. Realita je ale podle ní jinde. Sama měnila jídelníček postupně a zjišťovala, že se zbavuje zdravotních problémů a nadváhy. Teď tvrdí, že jídlo prostě uzdravuje, jen je třeba vybrat to správné. Co tedy jíst?

Cikrytová doporučuje začít přidáním tepelně upravené zeleniny a hlavně se soustředit na prvopotraviny. Vyhnout bychom se přitom měli mléku, pečivu a cukru. Běžné jídlo podle ní vede jen k přežívání. Lidé jsou tlustí a zároveň podvyživení. Cukr navíc prý způsobuje cukrovku a rakovinu a tělo se kazí. Její děti cukr vůbec nejí a nepotřebují údajně léky ani antibiotika.

Před změnou jídelníčku přitom Cikrytová jedla tak, jak se často doporučuje. Saláty, kuřecí maso, jogurty. Tvrdí, že média nám tlačí, co je zdravé. Často jde ale o potraviny plné soli a cukru. Lidé navíc nemají čas a tak kupují věci, co doma rozbalí a sní. To, že nám obchody často prodávají nekvalitní potraviny, je prý ale hlavně naše vlastní chyba. Špatná doporučení podle Cikrytové můžou dávat i lékaři, zmiňuje třeba svou pediatričku. 

Lektorka si je přitom naprosto jistá, že právě jídlo jí pomohlo se uzdravit. Tvrdí, že se zbavila genetické mutace krve, i když jí lékaři tvrdili, že to nepůjde. Člověk podle ní může pozorovat změny už během dnů. Odmítá přitom, že by to, co doporučuje, bylo drahé. Zdůrazňuje, že polotovary budou vždy dražší. Navíc i supermarkety se prý mění a začínají nabízet věci, které byly dřív k nalezení jen ve zdravé výživě.

Kde je skryté nebezpečí v potravinách? Skutečně může změna stravy uzdravit? Kdo si může dovolit jíst zdravě? A jak tedy jíst?