Video placeholde

Babiš se neštítí ničeho, ale prohraje. Zastavit ho může jen jedna věc, říká europoslanec Zdechovský

Andrej Babiš si už splnil všechny sny a měl by odejít. Europoslanec Tomáš Zdechovský tvrdí, že evropští lídři se už od českého premiéra odvracejí a teď pro něj bude velký problém něco vyjednávat. EU sleduje dění v Česku a do další fáze jde i prověřování střetu zájmu kolem Agrofertu. I dění kolem Babišova syna prý dokázalo, že na své bývalé firmy má dál vliv. Zdechovský míní, že Babiš šel do politiky kvůli penězům a i kvůli tomu nechce odstoupit. Tlak z hnutí ANO ale může vše změnit.

Zdechovský totiž říká, že má informace zevnitř hnutí. Babiš tam prý má oponenty, kteří byli do teď loajální, ale údajně se brzy ukáže, že mají jiné názory než jejich předseda. Odpor je podle Zdechovského stále stejně silný a je to jediné, co by mohlo Babiše zastavit. Pak by mohl názor na podporu premiéra změnit i prezident Zeman.

Podle Zdechovského Babiš opakovaně lže a při své obraně se neštítí ničeho. Právě on prý zatáhl do kauzy Čapí hnízdo své děti, které od té doby prezentuje jako nemocné. Náhod je už příliš a Zdechovský doslova říká, že je znechucený. Každý politik podle něj musí vědět, že nahoře nejvíc fouká, a pokud nedělá politiku čistým způsobem, tak ho zfoukne. 

V reakci na vyšetřování údajného dotačního podvodu na ministerstvu pro místní rozvoj Zdechovský říká, že je vidět, že se policie nebojí a funguje. Je to pro něj dobrý signál. Se samotnou ministryní Dostálovou, která je médii zmiňovaná jako hlavní podezřelá, má dobré zkušenosti a nikdy nezaznamenal žádná její pochybení.

Europoslanec se ale s premiérem shodne na odporu k paktu o migraci. To byla prý na začátku dobrá myšlenka, kterou ale pokřivila levicová ideologie, kterou Zdechovský vidí v řadě globálních institucí, včetně těch evropských. Mluví o neomarxismu, který věří, že dokáže zachránit svět třeba rozdělováním dotací a naléváním peněz. 

Potřebujeme vůbec dotace? Co přesně může přinést konec Andreje Babiše? Proč chce vláda rušit zastropování dotací? A jak by chtěl Tomáš Zdechovský udělat Česko sexy?