Video placeholde

Lidé jsou přemnožení a jíme maso plné antibiotik. Lov dělá svět lepší, zvířata by měly střílet už děti, říká Fialová

Michaela Fialová je první česká lovkyně, která se řadí ve svém oboru mezi evropské celebrity. Kontroverzní mladá žena, jež se nebojí negativní pozornosti veřejnosti, protože ji vnímá jako reklamu. Doslova říká, že se ve výsledku jedná o reklamu na lov a ta je potřebná. 

Informovanost o lovu divokých zvířat by měla být vyšší, protože dělá svět lepším, tvrdí Fialová. Jejím nejoblíbenějším masem je zebra. Rozdíl v chuti masa vnímá v tom, odkud pochází. Dobré maso je ze zvířete, jenž netrpělo. Maso ze zvířat, která trpěla, jí nechutná. 

Fialová tvrdí, že jí píše velké množství vegetariánů, či veganů, mezi nimiž jsou i Češi, kteří by maso jedli, pokud by měli možnost si sami zvíře ulovit. Lov není utrpení zvířat. Je tam smrt, ta je přirozená, ale nedochází k utrpení. Nikdo zvířatům nebere svobodu. „90% lidí, kteří mě kritizují, jedí maso nebo mají doma psa, kterého masem krmí. Masem ze zvířat, která celý život trpí ve velkochovech. To je citová zaslepenost“, říká Fialová.

Českou myslivost vnímá Fialová jako národní památku a důležitou součást naší historie. Podle jejího názoru by velmi pomohlo, pokud by mohli chodit lovit malé děti, což u nás není možné, přesto, že například u rybaření v tom společnost nevidí problém. 

Je podle nejznámější české lovkyně komerční lov cesta k lepšímu světu? Proč, podle Fialové zvířata prochází utrpením, jen díky naší lenosti? Kam bude společnost směřovat, pokud se budeme tvářit, že zvířata neumírají? A proč si lovkyně divokých zvířat myslí, že vyhyneme? 

Další díly pořadu Prostor X můžete vidět zde >>>