Video placeholde

Nacher: Pětikoalice nás válcuje, demonstrantům se smějí, že nemají zuby. Nejsme populisti, ale pravý střed

„Čekal jsem, že politici, kteří čekali na vstup do vlády osm let, se lépe připraví,“ říká o Fialově vládě poslanec hnutí ANO Patrik Nacher v pořadu Prostor X. Koalice podle něj válcuje opozici a vysmívá se demonstrantům: „Není možné legitimně demonstrovat proti vládě, aniž by byl protest diskvalifikován tím, že to jsou dezoláti, proruští trollové, že nemají zuby,“ komentuje protivládní protesty.

Hnutí ANO je dle něj konstruktivní opozice a obstrukce ve sněmovně jsou podle Nacherova názoru přiměřené. „Když jsme byli ve vládě, rok a čtvrt jsme nebyli schopni odhlasovat EET kvůli obstrukcím. A teď si koalice stěžuje, že schválit daňový balíček jim trvalo dva měsíce,“ odmítá Nacher, že by ANO v opozici bylo málo vstřícné.

ANO Nacher označuje za středopravicovou stranu, populistické dle něj není. „Populismus je druhá nejčastější nálepka po šíření dezinformací. Populismus by bylo, kdybychom vyhlásili referendum o zrušení daní,“ říká Nacher. Jak se Nacher zpětně dívá na dobu covidu a časté střídání ministrů? A v čem podle něj média škodí současné opozici a naopak pomáhají koalici? To a mnohé další říká v rozhovoru v Prostoru X.