Video placeholde

Maršálek otevřeně o StarDance: Čekal jsem to náročnější. Už neřeším sr*čky, hejtrů je mi líto

Josef Maršálek letos překvapuje v soutěži Stardance. Populární cukrář se jako outsider dostal mezi pět nejlepších, má zástupy věrných fanoušků, na sociálních sítích se však dočítá i nenávistné komentáře. „Co lidé píšou na sítě, to je jejich realita. Z mé strany k nim cítím jen lítost,“ říká v Prostoru X. Svou cestou prý předvádí, jak lze vykročit z komfortní zóny: „My lidé nejsme dokonalí. A já lidem ukazuju, že nemusíte vypadat jako bůh tance a můžete jít do soutěže. Aspoň to zkusit, to není málo." Vypráví také o rozdílu mezi životem v luxusu obchodního domu Harrods a jihočeské vesnice, i jak přišel na to, že už v životě „nechce řešit sr*čky."

Maršálka znají televizní divací i jako porotce soutěže Peče celá země. Tentokrát stojí na druhé straně, a porota StarDance ho stejně jako ostatní často nešetří. Její hodnocení ale přijímá. „Z mé pozice, že bych se podíval na Zdeňka Chlopčíka nebo Tatianu Drexler a řekl, že to hodnocení bylo nespravedlivé, tak to určitě ne.“

Jako porotce Peče celá země je zase sám háklivý na podlézavost. „Někdy si lidé myslí, že když udělají vše, aby se mi zavděčili, tak dopadnou lépe. Když se budou předhánět a říkat samá superlativa. Já to moc nemám rád," dodává Maršálek

Ačkoli na svých sociálních sítích občas zveřejňuje vulgární komentáře na svoji osobu, příliš tyto diskuze neprožívá: „Co lidé píšou na sítě, to je jejich realita. Z mé strany k nim je to obrovská lítost. Ve 21. století, jestli jsou zdraví, tak se třeba můžou něco nového naučit, někoho obejmout nebo si něco dobrého uvařit. Oni se rozhodli dobrovolně, že teď to budou řešit," popisuje svůj názor na internetové diskuze.

StarDance Maršálka stále baví a dokonce navzdory pověsti soutěže říká, že ji čekal fyzicky namáhavější. „Já jsem čekal, že to bude mnohem náročnější. Myslel jsem, že se tančí ne deset, ale dvacet tanců. A nakonec, ten tanec taky netrvá nekonečně dlouho. Je to ale náročné na psychiku, jsem dlouho bez domova," připomíná stinné stránky.

Celkově účast v letos nejsledovanější televizní show reflektuje pozitivně: „Kromě hejtů mi totiž píšou i lidé, které to v něčem inspiruje. My nejsme dokonalí lidi. A já lidem ukazuju, že nemusíte vypadat jako bůh tance a můžete jít do soutěže s ostatními. Protože aspoň to zkusit, to není málo.“

Zavzpomínal taky na léta, která strávil v nejluxusnějším obchodním domě světa Harrods v Londýně. „Stardance v porovnání s tím, jak jsem kdysi pracoval, je procházka rajskou zahradou. Tady o nic nejde," uznává.  

Se svým partnerem si na Vánoce nedává dárky. Časem si prý uvědomil, že ty nejkrasnější věci v životě jsou zadarmo. „Já jsem se rozhodl, že už nebudu řešit žádný sračky v životě. Kolem mě jsou lidé nemocní, účastním se charitativních aktivit. Jsem obklopen i lidmi, kterým není shůry dáno,“ vysvětluje Maršálek, proč jsou pro něj nejdůležitější vztahy a jeho blízcí.

Co Maršálka ještě ve StarDance překvapilo, si můžete poslechnout v rozhovoru v úvodu článku. A v závěru se taky dozvíte, jaké je jeho nejoblíbenější vánoční cukroví.