Video placeholde

Chceme ovlivnit volby, s voliči ANO a SPD neztrácíme čas, Babiš a Agrofert prorostli stát, říká šéf Milionu chvilek

Milion chvilek rozjel před volbami kampaň, ve které otevřeně podporuje Piráty se Starosty a koalici Spolu. Předseda spolku Benjamin Roll říká, že nechtějí lidi přemlouvat, ale ptát se a nabízet svůj pohled. Milion chvilek podle něj vlastně nikdy nebyl apolitický, cíl ovlivnění voleb proto není problém. Základ kampaně je asi tisíc dobrovolníků v ulicích, které doplňuje chatbot Volím změnu.

S voliči ANO, SPD a KSČM neztrácíme čas, popisuje Roll. Milion chvilek respektuje jejich volbu, ale ví, že na přesvědčování je pozdě. Zaměřuje se na nevoliče a voliče menších stran. Podle Rolla je klíčové, aby obě opoziční koalice získaly aspoň 101 hlasů v Poslanecké sněmovně. Proto musí jít menší strany, třeba Zelení, tentokrát stranou.

Roll věří, že na lidi zafungují argumenty Milionu chvilek a aspoň je nahlodají a donutí k přemýšlení. Hlavní problémy dneška jsou podle něj tzv. ukradený stát, prorůstání Agrofertu státem a samotný Andrej Babiš a jeho moc. Třeba exekuce a problémy bydlení Milion chvilek neřeší. Jednak jim na to prý chybí expertíza, zaroveň jsou to ale problémy svým způsobem druhotné, které se začnou zlepšovat až po vyřešení toho zásadního, tedy Babiše.

O co jde teď Milionu chvilek? Může na lidi zafungovat chatbot? Je správné žádat lidi mezi politickou argumentací o příspěvky? A opravdu zafungují argumenty Babišových kauz? Dozvíte se v rozhovoru.

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>