Video placeholde

Hana Lipovská: Nechci být užitečný idiot, od Bobošíkové neodejdu, SPD možná zneužila Radu ČT

Radní České televize a ekonomka Hana Lipovská říká, že pro ni je v životě i práci zásadní její svědomí. V obsáhlém a otevřeném rozhovoru popisuje své motivace minulé i současné. Kandidatura její nejbližší spolupracovnice Jany Bobošíkové do sněmovny jí nevadí a odmítá své vazby s političkou jakkoliv narušit. Připouští přitom, že s ní koordinuje i své kroky v Radě ČT. Zákon ale prý neporušuje, a pokud ano, porušují ho i další radní.

To, jaká bude její role v Radě ČT a jak bude hodnocena, je zjevně něco, na čem Lipovské velmi záleží. Opakovaně zmiňuje miliony koncesionářů, pro které prý pracuje. Říká, že se nechce stát ničím užitečným idiotem, a zdůrazňuje, že je neovladatelná a neřiditelná. Jana Bobošíková ale podle jejích vlastních slov má vliv na to, jak třeba na Radě České televize mluví.

Podle Lipovská možná podle SPD zneužila Radu ČT, když se do závěrů z jednání dostala věta o podreprezentaci politiků Okamurova hnutí. Lipovská volá po tom, aby Rada ČT získala přesnější statistiky, právě SPD ale zmiňuje jako příklad možného vlivu politiků, který potřebuje vysvětlit. Říká, že v Radě ČT je v řadě otázek osamocená, ale odmítá, že by byla neúspěšná. Ještě zdaleka prý neskončilo její volební období.

Kde jsou problémy fungování a hospodaření České televize podle Hany Lipovské? Proč je v pořádku, aby její nejbližší spolupracovnicí byla politička? Co se jí zatím povedlo a kde jsou naopak mezery? A jak pozná, že se stala užitečným idiotem?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>