Video placeholde

Smrt matky, výhrůžky a izolace. Musel jsem na měsíc vypnout, říká starosta Kolář. Zeman je podle něj zlodědek

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář vystřídal na kandidátce koalice Spolu Dominika Feriho. Věří v úspěch a zároveň říká, že slova o tom, že bylo Feriho chování normální, která pronesli Karel Schwarzenberg a Miloš Zeman, jsou pro něj prostě špatně. I jeho názor na celou věc se vyvinul. Prezidenta má stále za zlodědka a je to prý ještě to nejslušnější, co by o něm řekl.

Kolář v rozhovoru otevřeně promluvil o těžkém období, které loni měl. Zemřela mu matka, kvůli postoji k soše generála Koněva (a jejím odstranění) mu vyhrožovali smrtí, půl roku byl pod policejní ochranou. Říká, že se o život opravdu bál a to, že v Česku se pohyboval „jeho vrah“, má za reálnou možnost. Musel na měsíc odjet a vyčistit si hlavu, odpojit se od lidí a problémů. I díky tomu změnil na leccos pohled.

Jeho prioritou ve sněmovně jsou mezinárodní politika a bezpečnost. Chce se zaměřit na boj proti dezinformacím, které si zažil na vlastní kůži. Mluví o vzdělávání dětí a osvětě mezi lidmi, klíčové je podle něj vrátit důvěru médiím. Dezinformaci o Kolářovi prý šíří šéf KSČM Vojtěch Filip, na kterého podal starosta žalobu a po němž požaduje omluvu.

Kolář chce taky prosadit další legalizaci konopí. Je podle něj démonizováno, stejně jako marihuana. Tvrdí, že alkohol je horší droga, přitom nikomu nevadí. Konopí pomohlo jemu při boji s bolestí a chronickou nemocí a taky jeho matce při umírání s rakovinou. Díky konopí podle Koláře vydržela jeho matka bojovat déle.

Jak se Ondřej Kolář vyrovnával se smrtí matky a tlakem na sebe? Proč podal žalobu na Vojtěcha Filipa? Jak můžeme bojovat proti dezinformacím? A proč je podle Koláře v pořádku nazývat prezidenta zlodědkem?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>