Video placeholde

Za drogy, chlast a striptérky jsem dal miliony, byl jsem příšerný člověk, teď se každý den modlím, říká DJ Roxtar

Bez marihuany jsem nemohl žít, vykouřil jsem 15 jointů denně, drogy a alkohol mě přivedly až na dno, říká Dominik Turza známý jako DJ Roxtar. V upřímné zpovědi popisuje svou cestu k alkoholu, život s drogami i moment, který mu pomohl ven. Pít a brát drogy přestal přesně před rokem. Teď je jiný člověk, ale život bere den po dni. Říká, že neviní třeba své rodiče, kteří relativně hodně pili, ale jen sám sebe.

Dneska nebudu pít, řekne si každé ráno Dominik Turza. S myšlenkami na alkohol a drogy dál bojuje, pětkrát týdně mluví s terapeuty nebo dalšími lidmi, kteří mu pomáhají. Pomáhá mu taky něco jako modlení k vyšší  moci. Ne k bohu, protože není věřící. Pro něj to je Q, postava ze sci-fi série Star Trek. I ta mu pomáhá držet se cesty, kterou se vydal.

Poprvé jsem se napil ve 12 letech, víc jsem začal pít na škole mezi herci a pak, když mi bylo 28, kokain jsem začal brát ve 30, líčí Turza. Dostal se ke špatné partě lidí, která měla k drogám lehký přístup. Bojí se o nich mluvit blíž kvůli vyhrožování a vlastní bezpečnosti. Vypráví ale příběh, kdy byl jednou zřejmě v zahraničí za volavku a tehdy si uvědomil, kde přesně se ocitl.

Drogy, alkohol a striptérky mě stály 4 miliony, říká Turza. Zadlužil se i kvůli léčebně, ale stálo to za to. Ve společnosti kolem něj a v showbyznysu jsou prý drogy extrémně běžné a normální. Víc než by člověk možná čekal. Vidí to i u dětí, které často nemají na kokain, a tak berou pervitin. I proto se chce teď věnovat prevenci a osvětě. Je pro něj přitom těžké být v prostředí hudebních klubů a festivalů, kde jsou alkohol a drogy normální.

Dno pro Turzu přišlo právě při vystoupení v jednom klubu. Pomohl mu terapeut, který ho po jedné zásadní zkušenosti na dovolené nasměroval cestou do léčebny. Tam prý Turza potkal politiky, celebrity a obecně hodně různorodou společnost, kterou ale spojovala závislost a všichni si byli rovni. Říká, že se taky chtěl na svoje manželství podívat střízlivý. Zjistil přitom, že se svou ženou už být nemůže. Teď žijí odděleně a plánují rozvod.

Jaký byl život Dominika Turzy s drogami? Co mu dával kokain a jak kombinace s alkoholem poškodila jeho zdraví? Jaký byl jeho poslední rok a co mu pomáhá vyrovnat se se závislostmi? A jak se dívá na další dny a roky?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>