sedačky

sedačky Zdroj: Benjamin9003, CC BY-SA

Náměstek primátora Březina má velmi jemný zadeček

Nebo velmi dlouhé nožičky. Jinak si těžko vysvětlíte fakt, že v době, kdy Praha musí šetřit prakticky na všem (alespoň podle jeho slov), na ulicích jsou díry, ve kterých by zmizela komplet cirkusácká rodina a vůbec se město nemá dvakrát dobře, cestuje náměstek primátora Karel Březina podle Hospodářských novin na konferenci do Lublaně byznys třídou v letadle.

 

Pokud si právě teď sedáte k počítači, abyste mi do diskuse pod článkem napsali, že jsem závistivá socka, ubezpečuji vás, že osobně neznám nic lepšího, než cestování v byznys třídě. Pokud si to platíte sám a cestujete na delší vzdálenosti, nelze proti tomu nic namítat. Jenže cesta do Lublaně trvá asi hodinu. A lety do téhle destinace nepatří primárně k těm nejvytíženějším. O nějakém extra cestovním komfortu se dá tedy mluvit jen velice těžko.

 

 

 

Důvod musí být jinde. Samozřejmě tedy vyjma oficiálního důvodu, který mluvčí magistrátu definuje jako „náměstek primátora má na letenku v byznysu nárok,“ což je mi celkem jedno. Protože podle stejné logiky mám já právo na nekonečné štěstí v životě.

 

Důvodem tedy bude podle všeho fakt, že náměstek Březina má velmi jemný zadeček, který nesnese kontakt s obyčejnou sedačkou v ekonomické třídě, na kterou si kupujeme letenku my socky, které od letecké přepravy čekáme jen to, aby nás dostala z místa A do místa B.

 

 

A jen tak mimochodem - při své nedávné cestě do Londýna (let trvá skoro o hodinu déle než ten do Lublaně) jsem se v letadle potkal s fotbalistou Tomášem Rosickým a jeho otcem. Tomáš bude skoro ve stejném věku jako náměstek Březina, na rozdíl od náměstka ale něco umí a něčeho dosáhl vlastním talentem. Navíc bude i výrazně bohatší a vzhledem k tomu, že bude i známější, může mu kontakt s obyčejnými lidmi dělat opravdu potíže. (Na rozdíl od Březiny, který ho má v popisu práce, ale snaží se mu vyhýbat, jak to jen jde). Přesto Tomáš i jeho otec k mému překvapení napochodovali do ekonomické třídy, Tomáš si strčil na hlavu kšiltovku, sedl si k oknu a byl klid.

 

 

Jako jeden z nejlépe placených českých fotbalistů by, řečí tiskového odboru magistrátu, „měl nárok na cestování v byznys třídě“, ale protože má dost rozumu a platí si ho sám, ví, co je zbytečné a co ne. Březinovi platíme jeho letenky my. Může si tedy svůj jemný zadeček rozmazlovat, jak se mu zlíbí.