Video placeholde

Zrádci: Nový seriál České televize o nerovném boji policie s drogovou mafií a o morálních hranicích

Kriminální minisérie Zrádci, ze světa drogové mafie, měla včera večer premiéru v České televizi. Na počátku byl manuscrip Jiřího Vacka, zakladatele Národní protidrogové centrály a autora knihy Nelegál. Příběhu se následně chopil scénárista Miro Šifra, který ho rozpracoval do výsledné podoby.  Režisérem projektu je Viktor Tauš, který byl nedávno hostem pořadu Prostor X. Co prozradil o natáčení, zákulísí nebo jednotlivých postavách?  

Zrádci jsou příběhem o nerovném boji policie s drogovou mafií a o morálních hranicích, které je někdy třeba překračovat.

Ambiciózní policistku hraje Lenka Krobotová. V Cyrilu Dobrém, herci, který ztvárňuje hlavního hrdinu, dvacetiletého Davida, našel Viktor Tauš novou mladou hereckou hvězdu. „Cyril přišel na casting a řekl – Dobrý den, jmenuji se Cyril Dobrý a dnes mě vyhodili z DAMU. Já jsem v tu chvíli věděl, že mám svého člověka,“ vzpomíná režisér na první společné setkání. Na seriálu úzce spolupracoval s Českou protidrogovou centrálou. Lidé, kteří tam pracují, jsou podle něj novodobí rytíři.

Celý rozhovor s Viktorem Taušem v Prostoru X si můžete poslechnout zde >>>