Video placeholde

Pedagog Herman: Jsem proti střídavé péči, do deseti let dejte děti mámě. Zažíváme krizi otcovství

Když se zeptáte dnešních mužů, co chtějí dělat, tak oni se chtějí bavit. To alespoň tvrdí o generaci mladých můžu Marek Herman. Vysokoškolský pedagog, kouč osobního rozvoji a spisovatel, který byl hostem pořadu Prostor X. 

Marek Herman říká, že problémem dnešních mužů je, že nejsou vystaveni tlaku, nemusejí ničemu odolávat, nemají tvrdý život. Nemají žádné požadavky, ale také i to, že není vojna. 

Ženy začaly před sto padesáti lety rozvíjet svoji mužskou část. „Ženy zkracují sukně, zkracují vlasy a začínají se starat o rodinu, muži odešli do války. Proto máme dnes ženy, které jsou úspěšné, jsou velmi přísné a náročné k sobě, ale také k partnerovi. A ten jim nestíhá," říká Herman. 

Podle vysokoškolského pedagoga je dítě připraveno na bezpodmínečnou lásku, kterou mu dá máma a lásku s podmínkou, kterou mu dá táta. Volná výchova a láska bez podmínek, ať se dítě chová jakkoliv, je mor dnešní doby. 

Názor na střídavou péči má Herman jednoznačný. Nikdo podle něj nemůže mít dva domovy. Děti do deseti let by nechal matkám. Zároveň upozorňuje, že to neplatí plošně, vždy a pro všechny. Výjimky samozřejmě existují.  

Jak snáší tvrdou kritiku své osoby a názorů? Proč je podle něj střídavá péče blbost? Co to znamená krize otcovství? Kdo je správný chlap? Žijeme opravdu v době epidemie práva? 

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>