Video placeholde
Výstava TMBK
Výstava TMBK
Výstava TMBK
Grafik Reflexu Tomáš Břínek alias TMBK a jeho koláž na Jaromíra Soukupa
Grafik Reflexu Tomáš Břínek alias TMBK a jeho koláž na Jaromíra Soukupa
23
Fotogalerie

Babiš ve vězení a Zeman na praseti. Grafik TMBK pořádá kontroverzní výstavu a očekává nejednu žalobu

Jeden z nejvýznamnějších audiovizuálních umělců naší doby, nespoutaný a pobuřující grafik Tomáš Břínek alias TMBK, chystá pro své početné publikum velkou událost. Na jaře 2020 si pronajme jednu z nejprestižnějších výstavních síní v Praze a uspořádá v ní kontroverzní výstavu, která zvedne ze židle (nejen) nejednoho českého politika. Vystavované exponáty znáte i ze sociálních sítí Reflexu, pro které je TMBK exkluzivně vyrábí. Vstupenky si lze již teď zakoupit na crowdfundingovém portálu Hithit.cz.

O nic šílenější se u nás doposud nejspíš nikdo ani nepokusil. „Chystáme nejkontroverznější výstavu sezóny, při níž se otřese v základech jedna z nejprestižnějších síní republiky. Strážci morálky budou plakat, žaloby od politiků lítat raketovou rychlostí a bránice pukat. Půjde o obrovský multimediální cirkus pro všechny, kterým moje vtipy už nestačí jen na Instagramu,“ popisuje s úsměvem kolážista Tomáš Břínek alias TMBK.

Andrej v klepetech, Miloš v nedbalkách i 4D kino

Hrdina virálního věku TMBK je dobře známý tím, že když se do něčeho pustí, tak jedině ve velkém stylu. Výstava tak bude obsahovat nejen monumentální sochy, dehonestující instalace, fascinující multimediální prezentace, interaktivní buňky či 4D kino ale i velkolepé shrnutí jeho života a díla. „Čeká vás interaktivní výstava, která vydá přesně za milion a jeden lajk. Uvidíte třeba Andreje v klepetech, Miloše v nedbalkách nebo Jaromíra Jágra v celé jeho výjimečnosti,“ nadšeně říká TMBK.

Jelikož každá pořádná sranda něco stojí, k realizaci výstavy v současné chvíli chybí už jen získat dostatek peněz na všechny vymyšlené vychytávky. Ty se internetový král komedie s pseudonymem TMBK pokouší získat skrz crowdfundingovou sbírku na serveru Hithit.cz, kde fanoušky žádá o milion. „Chci udělat něco fakt velkýho, proto ten milion…Kdo si koupí vstupenku na výstavu rozhodně neprohloupí. Jak už jsem říkal, k vidění toho bude fakt hodně. Kdyby se náhodou povedlo získat více peněz, tak se rozhodně zlobit nebudu. Mottem sbírky je totiž: Čím víc toho vybereme, tím hezčí vězení Andrejovi postavíme,“ vysvětluje TMBK.

Pokud se rozhodnete výstavu podpořit, máte možnost vybírat z celé řady zajímavých odměn. Kromě klasických vstupenek můžete získat pozvánku na slavnostní vernisáž, velkolepou knihu shrnující život a dílo TMBK, exkluzivní tričko k výstavě s originálním motivem nebo komentovanou či večerní soukromou prohlídku s TMBK. Z netradičnějších odměn je pak k dispozici například plastika Miloše Zemana prezentovaná na výstavě, necenzurovaná fotografie Haliny Pawlowské v plavkách z domácího archivu nebo vedlejší role v jedné z Tomášových koláží.