Video placeholde

Když realita dostihne satiru. Zeman při urážení novinářů citoval z koláže Reflexu

Miloš Zeman se opět opřel do novinářů a opět se pokusil zakončit rozhovor tím, čemu on a jeho blízcí říkají bonmot. Citoval přitom z koláže grafika Reflexu Tomáše Břínka (alias TMBK), která si utahovala z jeho nevybíravého postoje vůči žurnalistům a narážela na úmrtí saudského novináře Džamála Chášakdžího na konzulátu v Turecku. Zeman přitom opět, jak je jeho zvykem, citoval text chybně. Podívejte se na video.

V závěru svého vystoupení před novináři se prezident republiky pochlubil fotografií s bublinou, která koluje na internetu a je dle jeho slov krásná, protože vyobrazuje právě jeho a obsahuje tento text: „Mám rád novináře, možná že je pozvu na večeři na saudskoarabské velvyslanectví,“ řekl Miloš Zeman do kamer.

To byla ale nepřesná citace. Text koláže zní: „Novinářů si velice vážím, proto pro ně dnes večer pořádám speciální banket na saudskoarabské ambasádě.“ Navzdory drobným nepřesnostem se tak stala zvláštní věc. Realita dohnala satiru a začala ji s potěšením citovat. Zřejmě tedy budeme muset v kolážích přitvrdit.