Video placeholde

Rozkmotřili se Štefánik s Masarykem kvůli ženě? Nový film naznačuje, že to tak mohlo být

Během dialogu s Karlem Čapkem se první československý prezident přizná k románku se ženou, která byla za války přítelkyní jeho nejlepšího přítele Milana Rastislava Štefánika. Útržek rozhovoru najdete ve videu v úvodu článku. Pochází z filmu Hovory s TGM, který do českých kin vstoupil 18. října 2018. Podívejte se na ukázku.

Ve filmu Hovory s TGM, který mapuje vášnivou debatu mezi prezidentem a předním spisovatelem Karlem Čapkem, se ukazuje, že Masaryk není pouze tatíček zakladatel a chladná ikona z učebnic, ale muž z masa a kostí. A důkazem toho je i scénka, ve které hovoří o svém mileneckém poměru a znovuobjevené sexualitě. Jen mimoděk dodává, že ho tento románek stál přátelství s Milanem Rastislavem Štefánikem, který ho prý od té doby už neměl rád. A to ani politicky.

V hlavních rolích filmu Hovory s TGM se objevili Martin Huba a Jan Budař. Autorem scénáře je spisovatel Pavel Kosatík, který má za sebou práci na seriálu České století či dokumentární sérii Heydrich – konečné řešení. Režii má na svědomí Jakub Červenka, který v celovečerní tvorbě debutoval před třemi lety loutkovým filmem Malý Pán.