Česká kniha

Česká kniha Zdroj: ceskakniha.com

Česká kniha 2019: Vyberte nejlepší titul od českého autora a vyhrajte s ním!

Staňte se opět jedním z porotců Ceny čtenářů České knihy. Z 36 titulů širšího výběru vyberte ten, který vy osobně považujete za nejlepší. Hlasování končí 15. dubna.

Vítěz Ceny čtenářů České knihy i jména deseti vylosovaných hlasujících, kteří získají dobrou knihu od českého autora, budou spolu s laureátem Ceny Česká kniha vyhlášeni v úterý 16. dubna 2019 v 17 hodin v Primátorském salonku Městské knihovny v Praze (vstup vpravo od hlavního vchodu knihovny, z nároží Žatecké a Platnéřské ulice), s podporou primátora hlavního města Prahy Zdeňka Hřiba.

Porotci osmého ročníku Ceny Česká kniha jsou studenti gymnázií ze tří českých měst: Prahy, Českých Budějovic a Hradce Králové. Cílem zapojení studentů do projektu je podpora četby u nejmladší generace; její zástupci se směle chopili příležitosti dokázat, že sledují současnou domácí prózu a jsou schopni dát těm starším kvalitní literární tip.

Hlasování v Ceně čtenářů České knihy se může zúčastnit každý – na webu České knihy nebo na webech dvou partnerských médií: Vaší literatury a Reflexu. Loni Cenu Česká kniha i Cenu čtenářů České knihy získala Alena Mornštajnová za svůj třetí román Hana, po jehož vydání se stala jednou z nejoblíbenějších současných českých autorek. Mimochodem, 25. dubna vydává nejčtenější autorka nakladatelství Host svůj očekávaný nový román s názvem Tiché roky.

Projekt Česká kniha, jehož výchozím cílem je propagace domácí literatury v zahraničí, probíhá ve spolupráci s Institutem umění – Divadelním ústavem; sponzory jsou Milada Horáková – Fertour a Královéhradecký kraj.