Tatiana Pauhofová. "Tím, že je špionážní příběh netradičně vyprávěn očima napohled průměrné ženy, vzniká fascinující, působivé a přitažlivé drama, které baví nejen nás, ale pevně doufáme, že zaujme i co nejširší publikum," říká kreativní producentka HBO Europe Tereza Polachová.

Tatiana Pauhofová. "Tím, že je špionážní příběh netradičně vyprávěn očima napohled průměrné ženy, vzniká fascinující, působivé a přitažlivé drama, které baví nejen nás, ale pevně doufáme, že zaujme i co nejširší publikum," říká kreativní producentka HBO Europe Tereza Polachová. Zdroj: ©2019 Home Box Office, Inc.

Hattie Morahan si zahraje ve špionážním seriálu Bez vědomí na pozadí československých socialistických osmdesátých let
Tatiana Pauhofová v Bez vědomí
Hattie Morahan (Kráska a zvíře) si zahraje v dramatickém seriálu Bez vědomí
David Nykl (Hvězdná brána) se postaví po bok Tatiany Pauhofové (Hořící keř) v Bez vědomí, špionážním dramatu, které se odehrává v 80. letech v Praze.
4
Fotogalerie

Špionážní seriál Bez vědomí na pozadí československých socialistických osmdesátých let

Ve špionážním seriálu Bez vědomí, které se odehrává v 80. letech v Praze, si zahrají Hattie Morahanová (Kráska a zvíře), David Nykl (Hvězdná brána) a Tatiana Pauhofová (Hořící keř). Šestidílná minisérie v produkci HBO Europe se nedávno začala natáčet v Praze, některé scény však podle tiskové mluvčí HBO Pavly Brožkové budou dotočeny v Londýně.

Bez vědomí je televizním scenáristickým debutem Ondřeje Gabriela. Jako režisér se vrací světoznámý tvůrce reklam Ivan Zachariáš, který už pro HBO Europe natočil společně s Alicí Nellis Pustinu. Odborným poradcem jim byl H. K. Melton, spolupracovník CIA a uznávaný expert na špionážní techniku, producenty za HBO Europe jsou Tereza Polachová a Steve Matthews. Série vzniká v produkci společnosti ETAMP Film.

Děj se odehrává na podzim 1989, kdy se sovětské impérium otřásá v základech. Ve vzduchu visí změna; neví se však, kdy přijde a jakou podobu bude mít. Profesionální houslistka Marie a její politicky aktivní manžel Viktor se po dvanácti letech londýnského exilu vracejí do Prahy na návštěvu rodiny. Marie ovšem skončí v nemocnici, a když se probere z bezvědomí, její manžel je pryč a nikdo neví, kam zmizel.

Bez vědomí se odehrává v předvečer a v průběhu bouřlivých politických změn v Československu, a proto je premiéra seriálu symbolicky stanovena na konec roku 2019, kdy budou probíhat oslavy třicátého výročí sametové revoluce.