Video placeholde
Game of Thrones se vrátí v červenci
Fire show v podání khaleesi.
Peter Dinklage jako Tyrion Lannister v seriálu Hra o trůny.
Peter Vaughan jako mistr Aemon v seriálu Hra o trůny
Bitva bastardů.
58
Fotogalerie

HBO zveřejnilo datum vysílání sedmé řady Hry o trůny a odhalilo první ukázku. Podívejte se!

Velmi zajímavou vychytávku si připravili tvůrci celosvětového fenoménu ze světa spisovatele G. R. R. Martina. Oznámení data premiéry nové řady seriálu Hra o trůny proběhlo v živém vysílání na Facebooku. Video sledovalo více než 150 tisíc lidí, kteří svými komentáři aktivovali oheň. Ten zahříval ledový blok a postupně se tak odhalovalo dlouho očekávané datum premiéry.

Pokud patříte mezi fanoušky seriálu, vezměte si do ruky červenou fixu, kalendář a zakroužkujte si datum 16. července 2017. Tento den se totiž na obrazovky vrátí Jon, Sansa, Arya, Daenerys, Tyrion a další oblíbení hrdinové dělající z Game of Thrones momentálně nejpopulárnější seriál na světě. Během živého vysílání se dokonce někteří z nich objevili ve videu a pronesli pár slov o nové řadě.

Zamrzlá kostka s datem premiéry sedmé řady Game of ThronesZamrzlá kostka s datem premiéry sedmé řady Game of Thrones|Facebook.com

Nekonalo se ale žádné prozrazování spoilerů. Isaac Hempstead-Wright (Bran Stark) či Nikolaj Coster-Waldau (Jaime) pouze pronesli pár neurčitých frází a vybízeli fanoušky k tomu, aby dál psali do komentářů živého přenosu slovo *FIRE* a pomohli tak rozpustit ledový blok ukrývající datum. Když se objevilo datum, přehrál se krátký teaser, který upozornil na hrozbu bílých chodců a herec Liam Cunningham (Davos) nás ujistil o tom, že nová série bude určitě stát za to.

Datum premiéry sedmé řady Game of Thrones - 16. července 2017Datum premiéry sedmé řady Game of Thrones - 16. července 2017|Facebook.com

Produkce a natáčení nové série provázelo plánované zpoždění. V rámci seriálu totiž konečně dorazila zima. Kvůli potřebě natáčení v zasněžených lokacích proto štáb nemohl na známá místa vyrazit v létě, jako každý rok.